Indisk krydret tomatsauce med fisk

Her i huset elsker vi indisk mad. De mange krydderier og de skønne grøntsagsretter, hvor du kan skrue op og ned for styrken, så det passer de fleste, er en rejse i smagsoplevelser og variationer.

Helt specielt er jeg glad for at tilberede fisk efter indiske opskrifter, da den sjældent har en særlig "fisket" smag og fisken næsten altid er let og saftig efter tilberedningen.


Tallerkenen består af en bund af hvide basmatiris med fisk i tomatsauce lagt oven på og pyntet med rød skovsyreblade samt blomster og drysset med skal af grøn citron.

Fisk:
Start med fisken. Denne gang valgte jeg torskefiletter, men anden fast hvid fisk kan bruges. Tør fiskefiletterne grundigt og gnid den med en krydderiblanding af salt, chili, peber og gurkemeje. Dæk den til og stil på køl i min. 30 min. 

Sauce:
Mål sennepsfrø og fennikelfrø op og læg det i en lille skål.
Hak løgene fint og riv ingefæren. Læg dette sammen.
Pres hvidløg, rist spidskommenfrø og korianderfrø og mal dem i en krydderiemølle. Kom dem i en lille skål sammen med de knuste hvidløg og chilipeber.

Lad 9 spsk olie blive gennemvarm på middel blus. Det tager tid, men det er vigtigt, så sennepsfrøene kan poppe: Kom fennikelfrø og sennepsfrø i. Så snart sennepsfrøene popper, kommes løg og ingefær i og det steger ved jævn varme under omrøring, til løgene er let brune. 

Herefter tilsættes næste blanding: De knuste hvidløg, chilipeber, stødte spidskommen -  og korianderfrø.
Lad det stege under omrøring i ca. 2 min.

Kom tomatpastaen i, steg under omrøring i og tilsæt så de flåede hakkede tomater og rør det godt sammen. 
Rør det hele grundigt sammen og lad det simre under låg i 20-30 min. til det har en god konsistens. Du kan lade det stå så længe du har brug for - smagen udvikler sig bare mere og mere, og hvis det bliver for tørt, kan du tilsætte lidt vand. 
Tilsæt garam masala og grønne, hakkede korianderblade
Smag til med salt, inden fisken kommes i. Husk, at fisken også bidrager med salt.

Skær fisken ud i mindre stykker. Læg fiskestykkerne i panden, så de dækkes af af saucen. Kom igen låget på og lad fisken blive gennemvarmet, men ikke hård. Den skal stadig være fjedrende, ellers bliver den tør og kedelig.

Server med hvide dampede basmatiris og gerne en tør grøntsagsret ved siden af, som f. eks. som denne Thoran af broccoli!

Ingrediensliste:
600 g fast, hvid fisk i filetter gnides i:
½ tsk salt
½ tsk chilipulver
1 tsk sort friskkværnet peber
½ tsk gurkemeje

Sauce
9 spsk olie
1½ tsk hele fennikelfrø
1½tsk brune sennepsfrø

2 finthakkede løg
5 cm revet ingefærrod

12 fed knuste hvidløg
1-2 tsk chilipeber (afhægig af styrke)
3 tsk ristet og stødt spidskommenfrø
4 tsk ristet og stødt korianderfrø

2 dåser flåede hakkede tomater á 400 g
140 g konc. tomatpure

2 tsk garam masala
4 spsk friskhakket korianderblade
1-2  tsk salt eller efter smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar