Fyldte Auberginer.

Jeg elsker auberginer. 
Om sommeren dyrker jeg dem selv - helt fra frø og det er bare så skønt at kunne plukke auberginerne i baghaven i løbet af sommeren.
Smagen er der nu ikke den store forskel på, så man kan sagtens bruge købte auberginer. 
Køb auberginer, der har tyngde og ingen brune pletter. Se efter ved stilken, om auberginen er frisk og behandl dem varsomt på hjemvejen! 



OPSKRIFT TIL  4 -6 personer
Ingredienser:
3 middelstore
2 dl kogte ris
400 g hakket oksekød
salt og peber
3 små løg
1 spsk friskhakket mynte 
3 fed hvidløg
3 tomater
ca 150 g reven mozzarella
1 - 2 spsk. olie 

Fremgangsmåde:
Skyl og tør auberginerne. Skær stilken forsigtigt af, men lad enden sidde, så auberginen stadig er lukket i begge ender.
Flæk auberginerne på langs og brug f.eks. en melonske til at udhule auberginerne med, så der er ½ cm af skallen tilbage. Pas på, ikke at skære hul i skindet.
Frugtkødet fra de udhulede auberginer skæres  i tern og sættes til side.
Pil løgene og hak dem fint. Pres hvidløgsfeddene og hak tomaterne groft. 

Svits auberginekød, løg og hvidløg i olie. Tilsæt tomater, vend rundt og steg et par minutter. 
Lad blandingen blive næsten helt kold.

Hak mynte fint
Bland auberginemassen med mynte, hakket kød og den kogte ris. Tilsæt salt, peber og hakket mynte Ælt det godt sammen og steg evt. en lille smagsprøve på en pande. Juster smagen med salt, peber og mynte - Husk mynten udvikler smag gennem tilberedning!

Fyld denne blanding i de udhulede auberginer, og læg dem side om side i et ovnfast fad eller en lille bradepande med lidt olie i bunden.  Steg dem i ovn ved 200 gr i ca 45 min
Drys så osten oven på hver aubergine og dryp med lidt olie. Giv dem 15 min. mere eller til auberginerne er helt møre.


Server dem gerne med en sauce af sivrichili, yoghurt og hvidløg se link: Sivrichili i yoghurt samt en bulgursalat med persille, agurk og tomat.

2 kommentarer:

  1. Mums - sommermad fra de varme lande :-)

    SvarSlet
  2. Ja, jeg drømmer om sol og sommer! Jeg planlægger at have et par planter i krukke til sommer, så jeg rigtig kan nyde auberginerne på alle mulige - og umulige måder :-)

    SvarSlet

Jeg er altid glad for en kommentar