Dampet torsk lagt på kål, tang og æg

Delvis sponsoreret af Seamore:

Jeg er blevet kontaktet, om jeg kunne prøve mig at eksperimentere med to nye tangprodukter, som er kommet på markedet. 
Tang er det nye superfood og skulle efter sigende være mere sundt end selv grønkål. Der findes mange 1000 former for tang, og i Japan har man benyttet sig af det gennem alle tider. Tang er godt og sundt, men det er sundest at spise det i daglige, mindre portioner, end i store portioner ind i mellem.

De to tangprodukter, som jeg modtog, var "I sea pasta", som er Himanthalia-tang, som i form minder om tagliatelle. Denne tange skal koges i masser af vand og har ikke særlig meget smag i sig selv, men mætter godt og optager smag af det, som den sættes sammen med.
Det andet produkt er I sea Bacon, hvilket er et navn opfundet til at dække over denne tangs evne til at blive sprød og minde om bacon. Det mere jordnære navn er "Søl" på dansk eller "Dulse" på engelsk. 

Jeg har valgt at benytte begge slags tang i min ret. Retten skal også indeholde fisk, og hertil valgte jeg at indkøbe nogle lokale torskefiletter


OPSKRIFT: Dampet torsk på bund af sauteret palmekål og "I sea pasta" med pocheret æggeblomme og "Seaweed Bacon"

Antal personer: 2   Tidsforbrug:  30-45 min.

Ingredienser:
30 gram I sea pasta
2 liter vand

250 gram tykke torskefiletter'
4 forårsløg
10 sorte peberkorn
1 tsk smør
1 tsk æblecidereddike
2,5 dl vand
salt

10 gram I sea Bacon
ca 100 gram renset palmekål
1 spsk god olivenolie
1-2 tsk soja
friskkværnet sort peber
2 store økologiske æg - delt i hvider og blomme

Fremgangsmåde:
Gå torskefiletterne efter for ben. Drys dem med lidt fint havsalt og lad dem trække i 15 min.

Sæt en stor gryde vand over kog. Når vandet koger, tilsættes I sea pastaen og det koger i 15-20 min. Hæld vandet fra gennem en si og gem den kogte "I sea pasta"

Imens pastaen koger, forberedes kålen: Vask, rens og rib palmekålen. Læg bladene sammen og snit med i samme bredde som I Sea Pastaen. 
Del 4 forårsløg i det hvide og de grønne toppe. Læg de grønne toppe til side og hak den hvide del fint.  

Kom olivenolie på en bred pande og lad det varm op ved middel varme. Kom de finthakkede løg ved og sauter dem under omrøring i 1-2 minutter. Tilsæt den snittede kål, det afdryppede I sea pasta og 1-2 tsk soya. Rør godt rund. Skru ned for varmen og lad det stege til kålen falder lidt sammen.

Fyld en gryde med 2,5 dl vand og tilsæt sorte peberkorn, de grønne toppe fra forårsløgene, 1 tsk smør og 1 tsk æblecidereddike. Lad dette koge op.
Smør dampindsatsen med lidt smør. Tør torskefiletterne af med køkkenrulle og læg dem i dampindsatsen. Afhængig af, hvilken dampindsats, du bruger, skal du være opmærksom på, at den ikke må komme i berøring med vandet.
Læg låg på og skru ned. Lad torskefiletterne dampe i 6-8 min afhængig af tykkelse: Fisken skal være fast og hvid, men stadig blød, når man trykker på den, så den stadig er saftig.
Tag straks fisken op fra dampindsatsen og læg den på en kølig tallerken, så den ikke steger videre ved eftervarmen.

Varm 5 cm rapsolie op. Når olien er varm, kommes nogle få blade I sea Bacon- tangen ned i den varme olie ad gangen. Når de er blevet grønne og sprøde, tages de hurtigt op med en tang, og lægges til afdrypning på køkkenrulle. 

Anret den stegte palmekål og I sea pasta på to tallerkener. Læg de dampede torskefiletterne ved.

Bring en bred gryde vand i kog. Slå æggene ud og skil blommer fra hvider. Kom blommerne enkeltvis på to skeer. Sænk skeerne ned i det kogende vand i 1 min til hinden er fast. Lad forsigtigt æggeblommen glide over på tallerkenen som topping på kålen. Hvis man ikke har mod på - eller tid til - at pochere æggeblommen, kan en rå æggeblomme også bruges. Men ægget skal med for at give en blid cremethed til retten.

Lige før servering pyntes retten med blade og blomster af rød skovsyre samt de sprøde stykker "I sea Bacon"

SPONSORERET: Seamore er et hollandsk firma, der producerer de to former for tang, som jeg har brugt i denne opskrift: I sea Pasta og I sea Bacon, som bl.a. forhandles i Irma. Du kan læse mere om prokukterne ved at trykke på dette link: Seamorefood.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar