Squash-vafler med tzatziki og vinbladsruller

Jeg aldrig nogensinde har haft held med at squash dem selv: Enten rådner de ellers bliver de ædt af snegle,
Men ude på landet er der en lille bod og her køber jeg altid nogle forvoksede squash, som ingen gider bruge til noget.

Jeg bruger dem til mange ting, men særligt Mucver, som normalt steges på panden som flade frikadeller i rigeligt med olivenolie. Denne gang tilberedte jeg dem i mit vaffeljern, hvilket gør dem knap så fede:


Squash-vafler:
Ingredienser:
1 kg squash
1 spsk mel
4 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk dildspidser
4 forårsløg
125 g blød feta
1/2 tsk chilipulver
salt og peber
1 æg
salt til at udvande squash


Fremgangsmåde:
Hvis du bruger store squash halveres de og skrabes rene i midten. Riv squash groft. Bland den revne squash med salt og kom det i en finmasket si. Lad det dryppe godt af i min 30 min, mens du forbereder de øvrige ingredienser.
Hak persille, dild, forårsløg og feta fint eller kør det gennem i en minihakker.
Tag den revne squash, læg det i et rent klæde og vrid så meget væde fra, som overhovedet muligt! Der er rigtig meget væde i squash - særlig i de store udgaver.
Læg squashen i en røreskål og rør det sammen med blandingen af urter, feta og tilsæt krydderier. Rør det godt sammen og bland efterhånden mel i. Sørg for, at det bliver blandet grundigt ind. Brug evt. en røremaskine.
Smag på farsen: Smag grundigt til med salt og peber - gerne i overkanten, for bagefter skal der tilsættes æg!
Når smagen er, som du ønsker, kommer du ægget i og røres godt ind.
Lad farsen hvile i ca 30 min.

Pensl et vaffeljern på begge flader. Varm det op og når det er varmt nok, spredes den tykke fars ud over vaffeljernet - Det bliver lettere, når det lige har fået lidt varme. 
Luk jernet og lad squashmassen bage i ca 5 min, til der er dannet skorpe. 
Tag forsigtigt den meget bløde vaffel af og læg den på en rist med fedtsugende papir.
Bag den resterende dej på samme måde, mens der pensles let med olie hver gang.

Squash-vaflerne blev serveret med fyldte vinblade, tzatsiki og frisk grønt fra haven: 

Vinblade med kødfyld.
Ingredienser:
1 pose vinblade i lage (250 g)
2 løg
3 tomater
300 g hakket oksekød
2 dl kogte, hvide ris

2 spsk hakket persille 
salt og peber
1½ tsk stærk paprika 4
2 spsk smør 
1/2 citron

Fremgangsmåde:
Læg vinbladene lægges i varmt vand for at få fjernet saltlagen. 
Hak løg fint og snit tomaterne groft. Bland det hakkede kød med de kogte ris, løg, tomat, persille, salt, peber, paprika og 2 spsk smør.  Tilsæt 2 spsk vand og alt blandes virkelig godt. stil på køl.
Dræn vinbladene fra vandet og skyl dem grundigt under rindende vand. Lad dem dryppe af. 
Del bladene forsigtigt fra hinanden: Store, grove blade eller blade med huller og revner bruges til at fore en gryde med. 
Klip stænglen af de resterende blade og smid stænglen i bunden af gryden. 
Læg hvert vinblad med spidsen opad og den blanke side mod skærebrættet. 
På hver vinblad lægges nu 1 – 1½ tsk kødfyld, og bladene rulles sammen til små pakker ved at folde de to nederste flige ind over fyldet, derefter foldes siderne ind og til sidst rulles bladet sammen om fyldet mod spidsen. Læg den lille rulle i den forede gryde med sammenføjningen nedad. Forsæt sådan med samtlige blade og pak rullerne tæt sammen i gryden. Skær 3-4 skiver citron og læg dem over rullerne. Hæld 3 dl saltet vand over rullerne og læg en tallerken oven på til at holde rullerne nede. Lad vinbladene simre under låg i 30-45 min. og lad dem stå i lagen til de skal bruges. 

Vinbladene kan både serveres varme og kolde:
Her blev de serveret kolde til frokost dagen efter sammen med squash-vaflerne, som blev smurt med Tzatziki og rullet sammen og frisk grønt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar