Energitætte muffins - 164 kcal i een mundfuld

Mange kæmper med at tabe sig, andre med at tage på. 
Min ældste søn kæmper med at få kalorier nok samtidig med, at det skal være sundt og let at indtage kalorierne. 
Så disse små muffins er perfekte som supplement til efter træning og på ture i naturen.  - Og de er vel og mærke uden tilsat sukker og mel.


OPSKRIFT: 24 små energitætte muffins ca 164 kcal pr. stk. 
Ingredienser:
100 g mandler - hakkede
50 g hørfrø
30 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
25 g sesamfrø
50 g kokosmel
40 g 90% chokolade
50 g rosiner
1 tsk salt

0,5 dl jomfru kokosolie - eller anden smagsneutral olie
3 æg størrelse M

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på almindelig varme på 180 grader
Hak rosiner, mandler og chokolade i en foodprocessor, til det er grofthakket.
Kom i en skål. Tilsæt de øvrige tørre ingredienser. Tilsæt æg og olie og rør det hele godt sammen. 

Læg 24 mellemstore muffinsforme på en bageplade. Fordel kernemassen i formene. Stil pladen midt i ovnen og bag i ca. 15 minutter. 

Tag pladen ud og stil de små muffins på en rist og lad afkøle. 
Når de er helt kolde, kommes de i en kagedåse og opbevares ved stuetemperatur i en uge: De er så nemme at lave, at det er bedst at lave mindre portioner ad gangen, så de bruges inden for en uge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar