De julienneskårne øko-rødbeder stammer fra dato-køb i Irma, så det snittearbejde kan jeg ikke tage æren for, men sellerien blev ligeledes skåret/revet i julienne ved hjælp af knivindsatsen på mit benrinner-mandolinjern.
Forberedelsestid: ca. 30 min. Tilberedningstid: ca 1½ time inkl. trækketid. .
Ingredienser:
300 gram rødbeder i julienne
1/2 lille knoldselleri snittet i julienne
Saft af ½ citron
Vinaigrette:
1/2 dl olivenolie
1/2 dl æblecidereddike
1/2 spsk tørret mynte
1 tsk ægte græsk oregano
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver eller 1 fed frisk, presset hvidløg
salt og peber
flydende honning
Fremgangsmåde:
Skræl og skær/riv rødbederne i fine juliennes på ca 2 x2x4mm. Måske grovere, men helst ikke finere, så det så mister sprødheden og bliver svært at blande sammen.
Skræl knoldsellerien og riv/skær det halve i fine julienne.
Vend straks det skårne selleri i saft fra 1/2 citron.
Stil på røde og selleri på køl hver for sig
Til vinaigretten blandes alle ingredienserne undt olie, salt og honning sammen. Tilsæt olien lidt af gangen, mens der piskes. Smag til med salt og honning.
Lad det trække ved stuetemperatur i ca 1 time.
Tage selleri og rødbede ud fra køl og lad det stå i ca 30 min ved stuetemperatur. Hæld vinaigretten over og bland salaten grundigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg er altid glad for en kommentar