Hirsekager med dip af gule ærter

I torsdags blev det for første gang hirsekager, der kom på menuen. De smager godt og man kan krydre dem alt efter, hvilket verdenshjørne, man ønsker at bevæge sig i. Jeg valgte denne gang de sydeuropæiske smage med soltørrede tomater, salvie og hvidløg. 

Dippen er til gengæld en "fortykket" udgave af "Guleærter", hvor smagen er kvikket op med en god æbleeddike.  Igen kan dippen varieres eller helt undlades alt efter, hvad hirsekagerne serveres med. 

De mætter godt, så beregn 2-3 kager pr,person, hvis de serveres med dip og grøntsager til.




OPSKRIFT: Hirsekager med dip af gule ærter ca. 10 stk

Ingredienser: 

Hirsekager: 
½ dl soltørrede tomater i tern
2 spsk olivenolie
1 middelstort finthakket løg
1 dl vasket og tørret hirse
1 dl langkornede ris f. eks. basmati
1 fed presset hvidløg
5 friske blade finthakket salvie
5 dl grøntsagsbouillon 
½ dl revet parmesan eller anden hård ost
2 sammenpiskede æg
Salt og peber

Forberedelse  ca. 1 time 

1. Køb en virkelig god grøntsagsfond eller lav gerne en selv af porretoppe, selleri og gulerod evt med timian - og persillestilke. Benyt gerne, hvad du har af rester og vaskede skræller. Hvis du også laver dippen, skal du bruge samlet 1½ liter grøntsagsbouillon. Hirse smager ikke af meget i sig selv, så smagen af din bouillion vil være afgørende for smagen af de færdige "kager"

2.Skyl hirsen grundigt og lade dem dryppe godt af. De indeholder ligesom quinoa nogle bitterstoffer, som er godt at få skyllet væk. 

3. Hvis du bruger soltørrede tomater uden olie, skal du ligeledes beregne tid til at sætte dem i blød ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem trække i min. 30 min. Hvis du benytter soltørrede tomater i olie/lage skal de lægges til grundig afdrypning.Forbered de soltørrede tomater og hirsen som beskrevet her

4. Tænd ovnen på 190-200 grader 

Fremgangsmåde:

Varm olivenolien op i den stor kasserolle med låg til. Når olien er varm, tilsættes det finthakkede løg.
Steg løg under omrøring i ca 1 min
Tilsæt hirse og ris og steg det under omrøring ved middel varme indtil hirse og løg er gyldne. 
Tilsæt det pressede hvidløg og hakkede salvieblade, steg i 30 sekunder og tilsæt så de skårne soltørrede tomater sammen med grøntsagsbouilion. 
Bring i kog og læg låg på. Skru ned til middellav varme og lad det simre, til væden er absorberet i ca 25-30 min. 
Taf låget af og rør grundigt sammen, så det "moses" lidt - dog skal det ikke blive til en grød.
Stil det på køl i 15 min, rør så den revne ost og de sammenpiskede æg i. Smag til med salt og friskkværnet peber

Når massen er afkølet nok, til at det kan håndteres, formes med våde hænder  ca. 10 flade "kager", som stilles på en bageplade med bagepapir. Pensl eller spray dem let med olie og stil dem midt i ovnen, til de er gyldne og sprøde. 

Server de små "kager" med en dip og tilberedte grøntsager til.  



Jeg valgte at servere dem med stegt savoykål og en dip af guleærter:

OPSKRIFT: Dip af gule ærter
Ingredienser: 
1/2 løg - grovhakket
1 fed hvidløg - grovhakket
½ dl rapsolie
150 gram gule ærter (Jeg brugte "Møllerens gule ærter"
1 tsk tørret timian
2 friske salvieblade - finthakket
0,75 dl syrlig æblejuice
1 liter grønsagsbouillion
1-2 spsk god æbleeddike
Salt og peber

Fremgangsmåde: 
Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg og steg dem, til de er gennemsigtige. Kom de gule ærter, timian, salvie, bouillon og æblejuice. Kog op og lad det koge for svag varme i 30-45 min. De gule ærter skal være udkogte. Tiden afhænger af, hvor gamle de er, så prøv dig frem. Purer de gule ærter med en stavblender og lad det så simre, til dippen har en passende konsistens. Smag godt til med eddike, salt og peber.

Øvrigt
Kålen deles i 4-6 både. Læg dem i et ildfast fad og pensl dem let med olie, drysses med salt og peber og stil i ovn i 15-20 min, til det er let mørt og fået lidt farve
Server gerne med ristet rugbrød og hasselnødder. 


---------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har aldrig før arbejdet med hele, afskallede hirsekorn og måtte da også på nettet for at få fat i dem.
Det skal være hele afskallede hirsefrø 


Der findes efterhånden mange gode danske erstatninger for parmesan f.eks Havgus, Gammelknas og de billigere Rav - Rubin og safiroste, der ofte er på tilbud og hvis man vil have veganske alternativer, findes de også,


5 kommentarer:

  1. Leder du efter et konsolideringslån, usikrede lån, erhvervslån, realkreditlån, billån, studielån, personlige lån, risikovillig kapital osv! Jeg er en privat långiver, jeg yder lån til virksomheder og privatpersoner med en lav og rimelig rente på 2%. E-mail til: christywalton355@gmail.com

    SvarSlet
  2. Hej mine damer og herrer; Har du brug for et kviklån inden for 24 til 48 timer? Hvis dit svar er ja, vil jeg råde dig til at ansøge om et lån hos os på Novelty Finance på e-mail via: noveltyfinances@gmail.com ELLER WhatsApp Via: +447915601531

    NOVELTY FINANCE leverer finansielle løsninger. Vi tilbyder alle former for låneydelser (Personligt lån, Erhvervslån og mange andre). Vi tilbyder også fleksible og flere lånemuligheder, herunder sikrede og usikrede lån, langsigtede og kortfristede lån, der er skræddersyet til dine økonomiske behov.

    ✓ Nem godkendelse
    ✓ Fleksibel tilbagebetalingstid 6 - 360 måneder
    ✓ Meget praktisk - Du kan ansøge om et lån på dit bekvemme sted og tidspunkt.
    ✓ Øjeblikkelig adgang til dine midler efter godkendelse.
    ✓ Tilskudsrente (3% om året)
    ✓ Du vil ikke skynde dig at betale lånet tilbage, du vil få tid til at starte tilbagebetalingen af ​​lånet.
    ✓ Ingen skjulte gebyrer
    ✓ Du bliver guidet gennem hele forløbet

    Hvordan man ansøger:
    Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån hos os!
    Send os din låneanmodning gennem;
    E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
    Ring eller skriv til os på WhatsApp via: +447915601531.
    Vilkår og betingelser er gældende.

    SvarSlet
  3. Hei mine damer og herrer, Trenger du økonomisk hjelp? Jeg er Susan Benson. Jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent.

    Trenger du et bedriftslån, privatlån, boliglån eller et lån for å fullføre prosjektet? Hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet mitt. Vi tilbyr alle typer lånetjenester, inkludert langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån og mange flere. For mer info, skriv til oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send meg en melding direkte på WhatsApp via: +447360502110 og motta et svar på et øyeblikk.

    Et lån fra et realistisk og kompetent selskap er det du trenger for å nå målet ditt. Vi er et omfattende finanstjenesteselskap og vi er forpliktet til å hjelpe deg med å oppfylle alle dine ambisjoner. Vi er spesialister på å tilby strukturerte økonomiløsninger til enkeltpersoner og bedrifter på den mest effektive og raskeste måten.

    * Du kan søke om lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløp - Du bestemmer selv hvor mye du vil låne.
    * Rask direkte finansiering - Motta lånet ditt innen 24 timer etter godkjenning.
    * Fleksibel rente på 3 %.
    * Høye godkjenningsrater
    * Fleksibel tilbakebetaling - Du skal velge tilbakebetalingsdato, enten ukentlig, månedlig eller årlig for en varighet på 1-30 år.
    * Enkel online søknad.
    * Personlig veiledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte kostnader

    Ikke gå glipp av en mulighet på grunn av mangel på økonomi. Ta kontakt med firmaet mitt nå, vi kan hjelpe deg med et lån fordi vi har hjulpet en rekke enkeltpersoner og organisasjoner som har hatt økonomiske vanskeligheter over hele verden

    For mer informasjon om lånetilbudet vårt, send oss gjerne din låneforespørsel via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Formidlere/konsulenter/meglere er velkomne til å ta med sine kunder og er 100% beskyttet. I full tillit vil vi samarbeide til fordel for alle involverte parter.

    SvarSlet
  4. Hei og velkommen til Spotcap Global Financial Services, mitt navn er Claudia Klein, jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent. Jeg tilbyr alle typer lånetjenester

    Har du sårt behov for økonomisk forsterkning? Trenger du lån til ulike formål? hvis svaret ditt er ja, vil jeg råde deg til å kontakte firmaet mitt via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send en tekstmelding på WhatsApp via: +31642117819 | og ha et lån på kontoen din innen 24 timer fordi vi tilbyr utmerkede lånetjenester over hele verden.

    Vi tilbyr alle typer lånetjenester (Personlig lån, Bedriftslån og mange flere), vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån og du kan også låne opptil 15 millioner euro og vi gir ut lån til en lav rente på 3 % per år. Mitt firma vil hjelpe deg å nå en rekke mål med et bredt utvalg av låneprodukter.

    Jeg erkjenner det faktum at det å få et lovlig lån alltid har vært et stort problem For enkeltpersoner som har økonomiske problemer og trenger løsning på det, synes mange mennesker det er så vanskelig å få egenkapitallån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner pga. høy rente, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld i forhold til inntekt, lav kredittscore eller andre årsaker

    Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Vår tjeneste er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det

    Vi tilbyr 24 timers lånetjenester i verdensklasse. For spørsmål/spørsmål? - Send en e-post til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send en tekstmelding på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar umiddelbart

    Din familie, venner og kolleger trenger ikke å vite at du har lite penger, bare skriv til oss og du vil motta et lån.

    Din økonomiske frihet er i dine hender!!

    SvarSlet
  5. Hej mine damer og herrer, Har du brug for økonomisk hjælp? Jeg er Susan Benson. Jeg er en långiver og også en finansiel konsulent.

    Har du brug for et erhvervslån, privatlån, realkreditlån eller et lån for at fuldføre dit projekt? Hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte mit firma. Vi yder alle former for låneydelser, herunder langfristede og kortfristede lån, sikrede og usikrede lån og mange flere. For mere info, skriv til os via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send mig en besked direkte på WhatsApp via: +447360502110 og modtag et svar på et øjeblik.

    Et lån fra en pålidelig og kompetent virksomhed er det, du skal bruge for at nå dit mål. Vi er en omfattende finansiel servicevirksomhed, og vi er forpligtet til at hjælpe dig med at opfylde alle dine ønsker. Vi har specialiseret os i at levere strukturerede økonomiløsninger til enkeltpersoner og virksomheder på den mest effektive og hurtigste måde.

    * Du kan ansøge om et lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløb - Du bestemmer selv, hvor meget du vil låne.
    * Hurtig direkte finansiering - Modtag dit lån inden for 24 timer efter godkendelse.
    * Fleksibel rente på 3%.
    * Høje godkendelsesrater
    * Fleksibel tilbagebetaling - Du skal vælge tilbagebetalingsdatoen, enten ugentlig, månedlig eller årlig i en varighed på 1-30 år.
    * Enkel online ansøgning.
    * Personlig vejledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte gebyrer

    Gå ikke glip af en mulighed på grund af manglende finansiering. Kontakt min virksomhed nu, vi kan hjælpe dig med et lån, fordi vi har hjulpet adskillige enkeltpersoner og organisationer, der har stået i økonomiske vanskeligheder over hele verden

    For mere information om vores lånetilbud, så send os venligst din låneanmodning via
    E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Formidlere/Konsulenter/Mæglere er velkomne til at medbringe deres kunder og er 100% beskyttede. I fuld tillid vil vi arbejde sammen til gavn for alle involverede parter.

    SvarSlet

Jeg er altid glad for en kommentar