Indisk kød med grønne ærter

Ingen tvivl om, at indisk mad er tidskrævende og med mange ingredienser. Men en af de retter, som er ganske anvendelige til daglig, er denne ret med hakket oksekød og grønne ærter. Selvfølgelig skal der lige bruges lidt tid til at finde diverse ingredienser og krydderier frem, men med lidt forarbejde går det også hurtigt:


Opskrift til 4 personer: Keema Mattar - Indisk kødsauce med grønne ærter
Ingredienser:
500 g hakket okse - eller lammekød
4 spsk. olie
Hele krydderier:
2 kanelblade eller laurbærblade
5 cm kanel
4 grønne kardemommer
6 nelliker
Stødte krydderier:
2 spsk hele korianderfrø, der ristes og stødes
1 spsk hele spidskommenfrø, der ristes og stødes
1 tsk gurkemeje
1 tsk chilipulver eller efter smag
Øvrige ingredienser:
2 store løg - hakket
1 tsk. revet ingefær
5 fed presset hvidløg
1 dl yoghurt Naturel 3,5%
1 ds flåede og hakkede tomater - gerne de økologiske fra Føtex
250 g grønne ærter - friske fra haven eller frost
evt 1 dl vand
Salt efter smag.

Fremgangsmåde:
Rist spidskommenfrø og korianderfrø på en pande og mal dem til pulver. Riv ingefær og pres hvidløgene. Hak løgene. Varm 3-4 spsk smagsneutral olie op ved middel varme i en stor gryde eller pande med låg til. Når olien er gennemvarm, tilsætter du de hele krydderier: Kanelblade (Laurbær som alternativ), kanel, kardemomme og nelliker.
Efter ca. 1 min. skruer du ned til middel varme og kommer  løg, hvidløg og ingefær i. Lad det stege under omrøring, til løgene er klare, men ikke brune.
Skru lidt mere ned og kom de stødte korianderfrø - og  spidskommenfrø i samt gurkemeje og chili. Steg i ca. 2 min, mens du hele tiden rører.
Så kommer du yoghurt i - en skefuld af gangen. Sørg for, at yoghurten er helt rørt ind i, før du tilsætter næste skefuld. Fortsæt sådan, til du har brugt al yoghurten. Tilsæt hakkede tomater fra dåse og rør det ind.

Skru op for varmen: Kom det hakkede kød i. Lad det stege under omrøring, det er delt og har skiftet farve. Smag til med 1 tsk. salt og spæd op med lidt vand, så det ikke koger tørt. 
Læg låg på, og lad det simre i 30-45 min. Rør ind imellem og sørg for, at det ikke koger tørt. I slutningen kan du tage låget af og skrue lidt op for varmen, hvis du gerne vil have kødsaucen lidt tykkere.
Når du er ved at være parat til servering, tilsætter du frosne ærter og lader dem lige blive varmet igennem i 2-3 min. Smag til sidst til med salt og chili. 

Server med løse, hvide basmatiris og en frisk salat og chutney.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar