Indisk auberginepure - Baingan Bartha

Jeg elsker auberginer - mest i middelhavsmad. Men denne ret som tilbehør til andet indisk mad er lækker, fløjlsblød med en snert af krydderier.

Til denne ret kan du nemt bruge nogle auberginer, som er over sin bedste alder, blot skindet er helt og der ikke er råd nogle steder: Rynker er blot endnu et skønhedstegn på denne grøntsag, der har nået sin bedste alder.Vask auberginerne og tør dem grundigt. Smør auberginerne ind i en smagsneutral olie. Prik dem et par steder, så de ikke springer. Stil dem så i en 200 grader varm ovn på bagepapir.  Mens de steger og bliver sprøde, skal de vendes ca. hver 15. minut. Efter ca. 30 - 45 minutter er de parate. Tag dem ud og lad dem køle af.Imens laver du resten parat: Snit løg, mål krydderier af og skær tomater i mindre tern. Læg det hele parat.Ups, da jeg greb ingefæren, så jeg straks, at den var over sin bedste alder og måtte have førstehjælp:Ingefæren blev hurtig skrællet og skåret i små tern. Med min Bamix blev den hurtig kværnet i den dertil hørende processorskål. Pureen blev lagt i isterningebakker med låg. Jeg lagde 1 tsk. i hvert rum: Det svarer til ca. 2,5 cm. Det er faktisk superdejligt at have ingefæren færdig i fryseren til dage, hvor det skal gå hurtigt. Det samme kan gøres med hvidløg, der også begynder at blive lidt for gamle.Når auberginerne er til at håndtere, deler du dem på langs og skraber indmaden ud med en ske. Skindet kasserer du. Indmaden hakket i lidt grove tern og stilles til side i en skål.
Varm olien op på en pande eller stor gryde ved middel varme. Når det er gennemvarmt, tilsætter du hele spidskommenfrø og steger, til de dufter. Kom løgene ved og steg dem bløde inden du tilsætter ingefær, hvidløg og grønne chili.
Lad det stege, til det dufter og løgene er bløde og klare.
Så kommer du tomater i, rører rundt og tilsætter de stødte krydderier. Rør godt i et lille minut og kom så tomater i:


Lad det stege i små 2 minutter og tilsæt så auberginen. Steg det ved middel varme i 2 minutter, skru så ned og lad det simre under halvt låg i 10 min, så væden fordamper.

Hen mod slutningen smager du til med salt og peber og lader det koge med ind.


Server Bhartaen med brød og yoghurt som selvstændig ret eller som tilbehør til andet dejligt indisk mad.


Ingredienser:
2 middelstore auberginer
1 stort hakket løg
2 fed presset hvidløg
2,5 cm revet ingefær
2 små grønne, hakkede chili uden frø
1 stor tomat eller 8 små cherrytomater i mindre stykker

1 tsk hel spidskommen

1/2 tsk gurkemeje
1 tsk røget paprika (Lidt uoriginalt, men giver en lækker røget smag)
1 tsk friskstødte korianderfrø
Salt og peber
ca 2 spsk rapsolie

Frisk grøn koriander til garniture


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar