Men med spirer af bukkehornsfrø har du snart den friske og karakteristiske smag.
Med en spirebakke og et par skefulde bukkehornsfrø er du hurtig på vej:
Start altid med at vaske spirerne - også selv om du skyller dem to gange dagligt. Vend dem sammen med salt og lad dem stå i 15 min. Skyl dem i rent vand og pres væden fra.
Lad dem dryppe grundigt af, mens du forbereder det øvrige:
Sæt mandler i blød i 20 minutter. Hak dem groft, hak chili groft og riv ingefær:
Så purerer du sammen med noget tomat, så blenderen kan arbejde.
Rist og stød korianderfrø.
Varm olie op ved middellavvarme og sauter bukkehornsspirerne i 1 min.
Sprøjt 3 spsk vand over og lad dem sautere under låg i 3 minutter ved lav varme.
Tilsæt chilipulver og den nu stødte koriander og sauter, til det dufter.
Tilsæt salt og resterende tomat samt mandel/chili/ingefærpureen. Lad det koge i 10 minutter under låg, så smagene blander sig.
Læg atter låg på og lad det koge i gennem i 2-5 minutter, til ærterne er gennemvarme, men stadig saftige. Smag til med salt.
Lige til sidst tilsætter du smeltet smør, yoghurt og Garam Masala og varmer igennem - Det skal ikke koge på nuværende tidspunkt. Tag gryden af varmen og rør Amchur i. Amchur er tørret umoden mangopulver, som bidrager med syre.
Server retten med dampede hvide basmatiris - som kun manden min kan lave dem!
Ingredienser:
200 g bukkehornspirer
½ tsk chilipulver
1 tsk ristede og stødte korianderfrø
2½ cm friskrevet ingefær/ca. 1½ tsk friskrevet ingefær
20 mandler
2 stærke grønne chili - jeg brugte den indiske Jwala
1 dåse økologiske flåede og hakkede tomater eller min. 500 g friske.
½ tsk salt
200 g grønne ærter - gerne fra frost
1 tsk sukker
2 dl yoghurt 10 %
2 tsk usaltet smør
1 tsk garam masala
½ tsk amchur/mangopulver
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg er altid glad for en kommentar