Curry med bukkehornsspirer og grønne ærter.

Egentlig skal man bruge friske eller tørrede bukkehornsblade i denne curry-ret. en tørre har ikke den samme smag og friske kan være svære at få fat i eller tid til at vente på vokser sig til.

Men med spirer af bukkehornsfrø har du snart den friske og karakteristiske smag. 

Med en spirebakke og et par skefulde bukkehornsfrø er du hurtig på vej:

Start altid med at vaske spirerne - også selv om du skyller dem to gange dagligt. Vend dem sammen med salt og lad dem stå i 15 min. Skyl dem i rent vand og pres væden fra.Lad dem dryppe grundigt af, mens du forbereder det øvrige:

Sæt mandler i blød i 20 minutter. Hak dem groft, hak chili groft og riv ingefær:Så purerer du sammen med noget tomat, så blenderen kan arbejde.
Rist og stød korianderfrø.

Varm olie op ved middellavvarme og sauter bukkehornsspirerne i 1 min.Sprøjt 3 spsk vand over og lad dem sautere under låg i 3 minutter ved lav varme.

Tilsæt chilipulver og den nu stødte koriander og sauter, til det dufter.Tilsæt salt og resterende tomat samt mandel/chili/ingefærpureen. Lad det koge i 10 minutter under låg, så smagene blander sig.


Tilsæt grønne ærter og sukker.Læg atter låg på og lad det koge i gennem i 2-5 minutter, til ærterne er gennemvarme, men stadig saftige. Smag til med salt.

Lige til sidst tilsætter du smeltet smør, yoghurt og Garam Masala og varmer igennem - Det skal ikke koge på nuværende tidspunkt. Tag gryden af varmen og rør Amchur i.  Amchur er tørret umoden mangopulver, som bidrager med syre.

Server retten med dampede hvide basmatiris - som kun manden min kan lave dem!
Ingredienser:
200 g bukkehornspirer

½ tsk chilipulver
1 tsk ristede og stødte korianderfrø

2½ cm friskrevet ingefær/ca. 1½ tsk friskrevet ingefær
20 mandler
2 stærke grønne chili - jeg brugte den indiske Jwala
1 dåse økologiske flåede og hakkede tomater eller min. 500 g friske.
½ tsk salt

200 g grønne ærter - gerne fra frost
1 tsk sukker

2 dl yoghurt 10 %
2 tsk usaltet smør
1 tsk garam masala

½ tsk amchur/mangopulver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar