Chilimarineret svinekotelet med asiatisk coleslaw

Appetitten er ikke så stor her i sommervarmen og det er lysten til lange stunder i køkkenet heller ikke.

Men mad skal der jo til alligevel, for med to teenagersønner i huset skal der mad på bordet hver dag - og gerne nok til at mætte i bare et par timer, så de ikke går på rov i skabe og gemmer i de sene nattetimer!

Denne coleslaw er langtidsvirkende på to teenagere, da den er mættende med indholdet af kål, gulerødder og bønner. Smagsmæssig er den frisk og lidt hot - men ikke nok til, at det er derfor, du sveder i sommervarmen. 



Start morgenen ud med at marinere koteletterne ved at blende syltede chili sammen med hvidløg, revet ingefær og soyasauce. 
Masser koteletterne godt ind i marinaden og læg dem så ned i marinaden, så det dækker og stil tildækket på køl i min. 4 timer.

Skæl og riv gulerødder på den grove side af rivejernet. Snit spidskål i fine strimler.
Kog de hele, nippede brede snitte bønner i ca. 5 min, Tag dem op og læg i iskoldt vand. Kog edamamebønner i 3 min. Hæld vandet fra og læg også disse i isvand.
Når snitteønnerne er helt afkølet, tørres de forsigtig og skæres i mundrette diagonale stykker. Lad edamamebønnerne dryppe helt af.
Læg snittet kål, revne gulerødder og de to slags bønner i en stor skål med plads til at vende det godt rundt.

Pisk dressingen sammen og ca. 1 time før du skal spise, vender du halvdelen af dressingen i og vender rigtig godt rundt i salaten, så alt bliver dækket af dressing.  Ved servering vender du den resterende dressing i.

Tænd grillen op. Tag koteletterne ud af køleskabet ca. 30 min, før de skal på grillen. Lad det meste af marinaden dryppe af og steg dem så ved direkte varme ca 5 min. på hver side. 
Den tilbageværende marinade kan koges meget grundigt igennem og bruges til koteletterne, hvis du virkelig ønsker det HOT.

Server dem sammen med coleslaw og nyd den danske sommer, mens den er her!


Ingredienser:
Svinekoteletter
4 store svinekoteletter på min. 2,5 cm tykkelse

3 dl syltede chilier med lage*
4 fed hvidløg
2,5 cm revet ingefær
1/2 dl soyasauce

*Jeg brugte hjemmesyltede omnicolor chili i lage, men du kan bruge andre f. eks. jalapeno, som nok er nemmere at få fat i. Men omnicolor har en dejlig frugtagtig aroma, som du ikke finder i jalapeno. Vurderer mængden af chili afhængig af styrke, men det bliver nu ikke så stærkt, som man umiddelbaft skulle tro.

Asiatisk Coleslaw
1 lille rødt spidskål - fintsnittet
4 middelstore gulerødder - groftrevet
2,5 dl edamamebønner uden skal - blancheret
10 snittebønner - kogte og skåret i mindre stykker
(Gerne 1 håndfuld frisk hakket koriander eller mynte)

Dressing:
1 spsk honning
1 spsk neutralsmagende olie
1 spsk vineddike
1 spsk risvineddike
1 spsk soyasauce
2 spsk fin peanutbutter
1 tsk salt
2 tsk Sriracha chili sauce
1 spsk fint revet ingefær
1 fed presset hvidløg





2 kommentarer:

  1. Chilimarineret svinekotelet og så med asiatisk coleslaw det lyder da supper godt det er en af de opskrifter jeg vil gemme og bruge i min madplan jeg er helt vild med asiatisk mad og så Chili mange tak for flot indlæg (-:

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg glad for at høre. Det smager rigtig godt. God fornøjelse

      Slet

Jeg er altid glad for en kommentar