Fredag må gerne være hurtigt og let mad - men også gerne sundt!
Disse små frikadeller er nemme, hurtige og sunde - og helt uden kød på en kødfri fredag!
De kan spiser som en del af en mezes, men kan også udgøre det for et hovedmåltid supplereret med forskellige oliven, tomat, agurk og dips samt brød.
Der er ingen undskyldning for ikke at blive mæt og hygge med familien rundt om et bord med masser af de lækkerier, som i synes bedst om:
Mercimekli Köfte - opskrift til ca 4-6 personer:
Ingredienser:
2,5 dl røde linser
1,25 dl meget fint bulgur
5 dl vand
1 mellemstort hakket løg
1½ tsk fint havsalt
2 tsk knuste chiliflager – eller efter smag
1½ tsk ristet og stødt spidskommen
1 tsk friskkværnet sort peber
2 spsk Ajvar
3-4 hakkede forårsløg
3-4 spsk hakket, frisk bredbladet persille
2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde:
Skyl linserne under rindende koldt vand. Kom dem i en gryde og hæld 5 dl vand over. Rør rundt. Lad dem simre uden låg til de er helt møre. Vær opmærksom på, at vandet ikke koger helt væk eller de brænder på.
Tag gryden af varmen. Der skal være vand tilbage i bunden, men ikke meget. Kom hurtigt bulgur i og rør rundt. Læg låg på og lad det stå i 30 minutter.
Hak løget. Varm panden op ved middel varme. Kom olie på panden og dernæst løgene. Drys dem med salt og sautér dem i olivenolien, til de er klare. Kom Ajvar i og lad det hele køle af.
Hak forårsløgene og persillen. Rist og stød hele spidskommenfrø og mål 1½ tsk stødt spidskommen op.
Når løgene på panden er afkølet, kommes linse – bulgurblandingen, krydderierne, persille og
forårsløg i og det røres grundig sammen - gerne med hånden!
Form så mange små aflange frikadeller, der er tykkest på
midten, som der er dej til. Sæt dem på en tallerken og stil på køl. Forbered det, som du ønsker at servere til.
Server så på et stort fad midt på bordet med sammen med blade af hjertesalat og citronbåde.
Tag et salatblad og læg en köfte på. Vrid lidt citron over og fold bladet om köften, som så kan dyp den i f.eks en hvidløgsdip, Ajvardip eller hvad man nu ønsker!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg er altid glad for en kommentar