Philly Cheese Steak Sandwich - med et twist!

Den ene af mine teenagersønner er fuldstændig hooked på amerikansk mad - og gerne de retter, der vælter sig i kød og ost! 

Denne gang ville han have Philly Cheese Steak sandwich, som er en kendt amerikansk sandwich. 
Mange taler om amerikanske hotdogs, burgers og pizzaer, men for mig er deres sandwich en klasse for sig: Fede, smagsfulde og drivende af ost. 
De serveres i bløde boller af totalt usundt hvidt brød, men det er bare så meget bedre end sandwiches, der serveres i sprøde boller, der skærer inde i munden og bare er alt for rustikke i forhold til sandwichfyldet! 
Så skal aftensmaden nogle enkle gange bestå af sandwich, så und dig selv at tilberede den i en blød bolle!!!!


Opskrift til 6 - 7 meget mættende sandwiches:

Ingredienser:
6- 7 stk hjemmelavede aflange, bløde brød 
750 g Angus okseindelår i 1/2 cm strimler.

Marinade til kødet:
1 tsk havsalt
1 tsk friskkværnet sort peber
1 tsk stærk paprika
1 tsk løgpulver
3 fed presset hvidløg
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
2 tsk knuste chiliflager
6 spsk neutral vegetabilsk olie

Øvrige ingredienser:
Finthakket løg
1 grøn peberfrugt i smalle strimler
150 g champignon i skiver
1 spsk smør
300 g cheddar - eller andet ost - originalt bruges provolone eller mozzarella

Fremgangsmåde:
Start i god tid med at tilberede marinaden til kødet. 
Pres hvidløgene. Hæld olien i en skål, der også kan rumme kødet. Rør salt, peber, paprika, løgpulver,  timian, oregano, chiliflager i olien og bland det godt. Kom hvidløg i og rør godt rundt. 
Skær kødet ud i smalle strimler på ca 1,2 cm tykkelse. Vend kødet godt ind i marinaden, dæk skålen til og sæt på køl - gerne i op til 6 timer!

Imens laves brødene. Det tager rundt regnet max 1½ time. Lad brødene køle lidt af og læg dem så i en plastikpose, så de bliver bløde. En beskrivelse og opskrift på gode brød kan du finde på Piskerisets Blog ved at følge dette link: http://piskeriset.dk/hjemmelavede-hotdogbroed/
Jeg formede brødene som meget store pølsebrød og fik 16 brød ud af portionen - De resterende frøs jeg til en anden god gang!

Rens champignon og skær i skiver, rens den grønne peberfrugt og skær i strimler. Varm en stor pande op ved middel varme og tilsæt smør. Kom champignon i og lad dem stege sprøde. Skru ned og tilsæt de grønne peberstrimler og lad dem stege med, til de bliver bløde og mister den skarpe smag. Tag champinon og peberfrugt af panden.

Tør panden let af med køkkenrulle. Sæt panden på et middelvarmt blus og lad den blive varm. Tilsæt 6 spsk olie, rør rundt og kom kødstrimlerne på i mindre portioner - Steg hver portion i 3- 4 min, til det er sprødt, men rosa inden i.
Tag kødet af og fortsæt til alt kødet er stegt.

Flæk 6 boller på tværs og læg toppen til side. Læg bundende på en bageplade med bagepapir. 
Fordel kødet på de 6 bunde og top med blandingen af peberfrugt og champignon. Drys med finthakkede rå løg. Fordel skiveskåret ost oven på det hele og sæt pladen i ovnen ved 175 grader C. og varm bollerne i til osten smelter. 
Læg toppen på og server - gerne med hjemmelavede pommes frites - og en dejlig frisk salat, selvom det absolut ikke hører til den autentiske udgave (Hvilket marinering af kødet, champignon og rå løg vist heller ikke gør :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar