Hawling Ghost Herbdog!

Min grill er endelig blevet ledig efter et musvitpar har indlogeret sig og bygget en kæmpe rede i bunden af den. Siden kom der 5 unger til og de gæve musvitforældre fløj i pendulfart frem og tilbage med alverdens lækkerier til de konstant sultne unger! Der var pippen og fløjt på terrassen, indtil en dag, hvor der pludselig var helt stille! Fuglene var fløjet!
Men så kunne jeg da komme i gang med denne sommers #MBU11 - Madbloggerudfordring, som Nada fra LacucinaNada har stillet: "Mad i det fri!" 
Du kan læse mere her: Madbloggerudfordringen og om de forskellige bidrag her: De indkomne bidrag

Mit bidrag til "Mad i det fri" blev en simpel hotdog!


Hawling Ghost Herbdog 4 personer:
Ingredienser:
1 pakke Hawling Ghost ferske pølser - meget stærke chilipølser.
4 hotdogbrød
1½ dl græsk yoghurt
Rigeligt med friskdild
Rigeligt med frisk purløg
Rigeligt med frisk kørvel
Salat
Purløgsblomster

Fremgangsmåde:
Jeg har benyttet vores Weber kuglegrill til tilberedningen af pølserne: Tænd op for 1/3 rør briketter for din grillstarter (ca. 30 stk). Lad flammerne dø ud og briketterne blive hvide på siderne. Fordel kullene i kulbakker placeret i hver side af grillen. Stil en alufoliebakke i midten af grillens bund. Placeres risten på grillen og læg låg på. Lad risten blive gennemvarm i ca 15 min. Temperaturen vil gradvist begynde at falde. Grillen skal blive omkring 150 grader. 
Prik pølserne flere steder, så de ikke sprænger under stegningen.
Læg pølserne på midten af risten, så de ikke får direkte varme. Læg låget på og lad dem stege i ca. 20 minutter, mens de vendes ofte. De skal grille, til de er gennemstegte, men stadig saftige indeni. Den optimale kernetemperatur på ferske pølser er 75 grader C.
Hvis du ønsker pølserne ekstra sprøde, kan du lægge dem over den direkte ild i kort tid, mens du vender dem ofte! I den tid, kan du passende lægge 4 pølsebrød pakket i alufolie over den indirekte varme og lune dem i 5 min.


Imens pølserne griller, har du tid til at sanke, hvad du skal bruge til dressing og pynt: Saml frisk dild, purløg, purløgsblomst og kørvel i haven. Vask det grundigt i en balje rent vand og tør det.
Tag purløgsblomst og 1/3 af hver urt fra. Snit eller klip resten. Rør yoghurten jævn og tilsæt krydderurterne samt lidt salt. Rør det sammen. Smag til med salt og peber. Find 4-6 gode salatbade og vask og tør dem!

Når pølser og brød er færdige, flækkes brødet på langs og salatblade lægges i langs siderne . Kom pølsen i bunden af brødet mellem salaten. Fordel krydderurtedressingen over, pynt med den gemte dild, kørvel, klippet purløg og pluk purløgsblomsten henover din Hawling Ghost Herbdog.
Sæt dig i havestolen og nyd maden sammen med en kold drik, masser af servietter og godt selskab!


PS: Du lave din Herbdog med lige præcis de krydderurter og spiselige blomster, som du foretrækker. Hvis du ikke er til stærk mad, kan du bruge andre pølser, så længe, at de er af en vis kvalitet, så de har smag, der vil matche krydderurterne!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar