Svøbt havtaske samt quinoasalat med kørvel, dild og purløg.

Lige for tiden vokser det helt vild med friske urter i min lille have, som bl.a. består af 3 højbede. Det er en sand fornøjelse at gå ud og tage, hvad der er og bruge det i dagens ret.

Purløgen blev plantet sidste år og var en af de første forårsbebudere, der dukkede op i min have. Den blomstrer nu og skal klippes ned, så den kan skyde igen, men de smukke blomster kan både se flotte ud i en vase, men også plukket over maden.

Purløg kender vi alle, men det er ikke så ofte, at kørvel ryger i indkøbskurven. Og disse er faktisk også et fund til "Stopspildafmad"-pris i Rema 1000: 3 kr. for en potte - lidt trist udseende - kørvel. Der kom tre stk i kurven, som blev sat i mit højbed med fiberdug mellem salaten og de første dage fik de fjerlette blade lidt fiberdug over for at beskytte mod den stærke sol: Nu strutter de af sundhed og jeg bruger løs af dem i maden! 

Kørvel har en frisk, let og sød smag med en anelse af anis uden på nogen måde at være gennemtrængende - bare sådan lige en friskhed bagerst i munden! Den flygtige aroma forsvinder lidt ved opvarming, så den skal ikke koge og tilberedes i for lang tid! 
Kørvel er bedst i foråret og forsommeren - herefter vil den gå i blomst og den fjerlette aroma vil ændre sig i en bitter retning.

Til denne ret har jeg brugt kørvel, dild og purløg, men alt muligt kan bruges til at give smag af sommer og sol!


Svøbt havtaske samt quinoasalat med kørvel, dild og purløg.
4 personer.

Ingredienser:
Svøbt havtaske:
600 gram flåede havtaskefiletter uden hinder
6 skiver mild bacon eller serranoskinke
2-3 håndfulde kørvel
salt og peber
Smør

Quinoasalat med kørvel, dild og purløg:
200 g quinoa - skyllet og gnedet under rindende vand
4 dl vand
salt
1/2 agurk
3 tomater/8 cherrytomater
Purløgsblomster eller andet til pynt
Vinaigrette:
1 håndfuld hakket kørvel
1/2 bdt fintklippet purløg
1 lille håndfuld finthakket dild
saft af 1 citron
½ - 3/4 dl vindruekerneolie eller mild olivenolie.

Fremgangsmåde:
Kog vandet til quinoaen op og den skyllede quinoa tilsættes sammen med salt. Læg låg på og lad det simre i 15-20 min, til de små frø åbner sig, men stadig er faste. 
Imens quinoaen koger og siden køler lidt af på et fad efter at overskydende vand er hældt fra, tilberedes en vinaigrette: Vask kørvel, purløg og dild samt evt. purløgsblomster og tør det grundigt. Læg lidt til side til pynt og hak resten fint. Skær tomater og agurk i mindre stykker. 
Pres saften af 1 citron og bland med 1/2 - 3/4 dl vindruekerneolie eller en let olivenolie. Smag til med olie eller citron afhængig af citronens syrlighed! Bland det godt sammen, tilsæt havsalt og friskkværnet sort peber og bland igen. Kom de hakkede krydderurter i vinaigrette og bland sammen.
Bland vinaigretten sammen med quinoa, tomat og agurk. Lad det trække, mens fisken tilberedes.

Tænd ovnen på 200 grader. 
Gør fisken parat ved at gå den efter for ben og hinder. Skær den i 6 stykker og krydr med salt og peber. Kom vasket, tørret og grofthakket kørvel på den ene side af hver stykke. Læg en klat smør ovenpå og fold filetten sammen. Vikl bacon/serranoskinke rundt om og fæst evt. med en tandstik. Læg fisken med sammenføjningen nedad i en lille bradepande og stil fadet i ovnen ved 200 grader C i ca. 15 - 20 min. 

Tiden er vejledende, da det afhænger af ovn og fiskens tykkelse - prøv dig frem og tjek ind i mellem om fisken er gennemstegt, men stadig saftig. Kernetemperaturen tages med et stegetermometer på det tykkeste sted. På den færdige fisk skal den være 55 grader og da temperaturen i fisken stadig stiger et par grader, efter at den er kommet ud af ovnen, kan du tage den ud ved 52-53 grader!

Når fisken er kommet ud af ovnen, blandes quinoasalaten forsigtig sammen igen og anrettes på tallerkener. Dryp evt med ekstra citron, olie og salt. Pynt med krydderurter - og blomster. Skær hver fiskerulle over i halve og placer 2 af dem på tallerkenen med quinoasalaten. Server gerne med frisk brød til!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar