Smørstegte ræddiker med timian og sprøde blade

Jeg havde dyrket hvidløg i et af vores højbede og efter at have høstet dem i juli, så højbedet så tomt og trist ud. Det var bare for tidligt at se på den bare jord, så jeg valgte at så ræddiker, som helst skal sås i den sene sommerperiode for ikke at gå i stok. Bortset fra larver, der elsker de grønne toppe, er de superlette at dyrke og er rigtig godt egnet til bede, hvor der har været sået tidlige afgrøder ,da ræddiker kan sås i slut juli, hvor der ofte er tom palads efter salat, kartofler og hvidløg. Det eneste, der er vigtigt er at sørge for, at jorden er fugtig, så de ikke bliver for bitre. 
Og nu ca 2 måneder efter at de små frø blev sået, høster jeg nu fine, runde, sorte ræddiker. Og de skal da bruges til noget lækkert og så er de sunde:De indeholder masser af A - B - C-og E -vitamin, potassium, jern, magnesium og tilsammen skulle det være godt for hukommelsen, infektionhæmmende, give god forbrænding, rense galdeblære og lever, mindske struma og stress, så det er bare med at kaste sig over den lille sorte rod. 
Følgende opskrift er mit første forsøg med den lille sorte ræddike, men helt sikkert ikke det sidste:


OPSKRIFT: Små smørstegte ræddiker med timian og sprøde blade. 
Tilbehør til 4 personer.

Ingredienser:
4-6 små runde, sorte ræddiker (Eller andre former for ræddiker)
Rigeligt smør til stegning
Lavasalt eller almindelig flagesalt
Friskkværnet sort peber
2-3 kviste timian
Små blade fra toppen - alternativt kan man bruge små salvieblade.

Fremgangsmåde:
Vask ræddiken fri for jord og trim rod og stilk, men lad gerne lidt være tilbage i begge ende. Skræl den sorte skal af og halver ræddiken.
Lad en pande blive varm ved middellav varme og kom smørret på. Lad smørret smelte og bruse en anelse op. Tilsæt timiankvistene til smørret.
Krydr skærefladen på ræddikerne med sort lavasalt eller anden god flagesalt samt friskkværnet sort peber. 
Læg de halve ræddiker i smørret med den skærefladen nedad. Skru helt ned for varmen og lad ræddikerne sautere i smørret i ca 30-40 min afhængig af størrelse. Tjek med mellemrum, at de ikke bliver for brune på skæresiden, da de så vil blive bitre. Dryp samtidig den runde side med smør fra panden.
Ræddikerne er færdige, nå de er blevet bløde, men stadig let sprøde indeni.
Skru op for varmen og steg dem hurtigt på den runde side - så de lige bruner en anelse.
Tag ræddikerne af panden og anret dem med skærefladen opad.
Kom de vaskede og tørre blade i den varme smør. Lad dem stege et lille minut og læg dem til afdrypning på køkkenrulle. De bliver helt sprøde og knasende.

Læg de sprøde blade på ræddikerne og server dem som en del af en lækker efterårsmenu med rosastegt rådyrkølle, vildtsauce, sellerisalt og Madam Mangors syltede solbær. Det bestod mandens fødselsdagsmenu af i går og det var ikke så ringe endda.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar