Græsk inspireret butterbeans i tomat.

Selv om butterbeans siges at være milde i smagen og ikke blive melede, kan den store bønne være lidt af en blandet fornøjelse at få i munden. Den bruges da også ofte til en cremet hummus. Forresten synes jeg ikke, at butterbean smager af smør

Men i denne græsk inspireret ret tilberedes den kogte bønne i en lækker tomatsauce med, som giver den smag og gør konsistensen lettere at håndtere. 



OPSKRIFT: GRÆSK INSPIRERET BUTTERBEANS
(tilbehør 4 personer)

Ingredienser: 
500 g iblødsatte, skyllede og kogte butterbeans (Se pakkens anvisning)
5 spsk olivenolie 
2 fed hvidløg
1 stort, hakket løg
1 stort bdt persille (ca 4 spsk finthakket)
1 stilk, hakket bladselleri
1 ds hakkede tomater 
1 tsk tørret græsk eller almindelig oregano
1 laurbærblad
1 tsk Urfa chili eller 1 tsk stærk paprika
1 dl vand
Salt og friskkværnet sort peber 

Fremgangsmåde: 
  1. Forbered bønnerne: Skyl dem og læg dem i blød i rigeligt vand i 12 timer på køl. Skyl igen bønnerne og kasser iblødsætningsvandet. Kom dem i en stor gryde med koldt vand, så det dækker med 10 cm , tilsæt lidt salt og 1 tsk olie. Bring i kog, skru ned, læg låg på og lad simre i ca 45 min.( Tjek med mellemrum, da kogetiden afhænger af bønnernes alder! De skal være møre, men faste og ikke falde fra hinanden.)Hæld vandet fra gennem en si og stil til side.
  2. Imens bønnerne tilberedes, pilles og hakkes 1 stort løg og 2 fed hvidløg.
  3. Vask og nip persille og hak det. Vask bladsellerien og skær i små tern.
  4. Tag en stor pande og varm olien op ved middel varme. Kom løg, hvidløg og bladselleri i og det steges under omrøring i ca 5 min., til det er blødt og kun svagt brunede.
  5. Tilsæt de afdryppede bønner, persille, tomat og 1 dl vand, paprika, oregano, laurbærblad  samt salt og peber.
  6. Læg låg delvist på og lad det simre i 30-45 min, mens væden koger ind og saucen bliver tyk og klæber sig til bønnerne. Hvis saucen stadig er for tynd, tages låget af det sidste 15 min. 

Server drysset med hakket persille og evt med god græsk feta smuldret ovenpå. 






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar