One-pot: Kyllingelår med champignon, grønne ærter, salvie, og røget Vesterhavsost

En superlet, hurtig og velsmagende ret, der ikke kræver meget forberedelse og efterlader minimal opvask:


OPSKRIFT: Kyllingelår med champignon, grønne ærter og salvie
                   4-6 personer.

Ingredienser: 
  • 4 hele økologiske kyllingelår evt delt i over -og underlår -ialt 8 stk
  • 4 spsk  olivenolie
  • 1 middelstor porre eller 1 bdt forårsløg - renset og i 2 cm skiver.
  • 250 g faste brune økologiske champignon -renset og store i halve eller kvarte  10-10-12 salvieblade
  • 300 gram risoni/Kritharaki
  • 3 dl piskefløde ( evt 2 dl+1 dl skummet)
  • 7,5 dl kyllingefond
  • 250 gram frosne grønne ærter
  • frisk revet Røget Vesterhavsost - eller anden fast ost

Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 200 C varmluft. 
  • Vælg et stort, dybt ovnfast fad med låg og stil det i den varme ovn i. 
  • Rens og del kyllingelårene og drys grundigt med salt og peber.
  • Tag fadet ud kom 2 spsk olivenolie i bunden. Tilsæt kyllingestykkerne med skindet nedad, drys snittede porrer, skårne champignon og revne salvieblade over og dryp med de sidste 2 spsk olivenolie.
  • Stil fadet i ovnen i 20 min. 
  • Skru ovnen ned til 180 C og tag fadet ud.
  • Vend kyllingestykkerne, så de ligger med skindsiden opad.
  • Drys Kritharaki mellem kyllingstykkerne og hæld fløden over og derefter saltet kyllingefond. 
  • Læg låget på og stil i ovnen i ca. 30 min, til Kritharaki er mørt og det meste væde opsuget. (Lidt i konsistens som en god risotto)
  • Tag fadet ud af ovnen. 
  • Drys de grønne ærter i fadet og rør dem let ind i fadets øvrige indhold og læg atter låg på.
  • Lad dem blive gennemvarmet i 5 min ved hjælp af rettens varme indhold. 
  • Fjern låget og drys den revne ost over. 

Server evt med en frisk tomatsalat og brød.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar