OPSKRIFT: Kyllingelår med champignon, grønne ærter og salvie
4-6 personer.
Ingredienser:
- 4 hele økologiske kyllingelår evt delt i over -og underlår -ialt 8 stk
- 4 spsk olivenolie
- 1 middelstor porre eller 1 bdt forårsløg - renset og i 2 cm skiver.
- 250 g faste brune økologiske champignon -renset og store i halve eller kvarte 10-10-12 salvieblade
- 300 gram risoni/Kritharaki
- 3 dl piskefløde ( evt 2 dl+1 dl skummet)
- 7,5 dl kyllingefond
- 250 gram frosne grønne ærter
- frisk revet Røget Vesterhavsost - eller anden fast ost
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 C varmluft.
- Vælg et stort, dybt ovnfast fad med låg og stil det i den varme ovn i.
- Rens og del kyllingelårene og drys grundigt med salt og peber.
- Tag fadet ud kom 2 spsk olivenolie i bunden. Tilsæt kyllingestykkerne med skindet nedad, drys snittede porrer, skårne champignon og revne salvieblade over og dryp med de sidste 2 spsk olivenolie.
- Stil fadet i ovnen i 20 min.
- Skru ovnen ned til 180 C og tag fadet ud.
- Vend kyllingestykkerne, så de ligger med skindsiden opad.
- Drys Kritharaki mellem kyllingstykkerne og hæld fløden over og derefter saltet kyllingefond.
- Læg låget på og stil i ovnen i ca. 30 min, til Kritharaki er mørt og det meste væde opsuget. (Lidt i konsistens som en god risotto)
- Tag fadet ud af ovnen.
- Drys de grønne ærter i fadet og rør dem let ind i fadets øvrige indhold og læg atter låg på.
- Lad dem blive gennemvarmet i 5 min ved hjælp af rettens varme indhold.
- Fjern låget og drys den revne ost over.
Server evt med en frisk tomatsalat og brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg er altid glad for en kommentar