Helt bagt blomkål svøbt i harissayoghurt

Bagt blomkål er nemt at lave og kan smagstilsættes på forskellig vis. Her har jeg valgt at svæbe det i yoghurt krydret med harissa.

Du kan købe Harissa færdiglavet som pasta eller lave din egen. Den tunesiske udgave på tube er ret stærk, mens andre er mere milde  - også i krydringen, så du må smage dig frem. 

Men uanset, hvad du vælger, så huske at smage til med honning, citronsaft, salt og peber, så det får den rette balance.


OPSKRIFT: HEL BAGT BLOMKÅL MED HARISSA-YOGHURT

Ingredienser:
1 stort blomkåshoved
4 fed knust hvidløg
1 spsk harissa pasta efter smag og mærke
100 g yoghurt Naturel 3 %
1 tsk eller mere honning/ahornsirup
1 spsk olivenolie
1 tsk citronsaft - eller mere
Salt og friskkværnet peber

Kerner fra 1/2 granatæble
Blade fra 6-7 stilke bredbladet persille eller koriander. 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°C. 
Kom 100 gram yoghurt i en skål og rør sammen med knust hvidløg, harissa, olivenolie, honning, hcitronsaft og salt og peber. Smag til, så det er i balance. Stil til side.
Rens blomkålshovedet ved at fjerne de store grove yderblade. Skyl hovedet grundigt og lad vandet dryppe helt af.

Tør blomkålshovedet og skær rodstokken forsigtigt af, så hovedet stadig er helt
Find et ovnfast fad med låg, som hovedet kan være i. Læg blomkålshovedet i fadet med rodstokken opad. Smør harissa-yoghurten godt ind i alle sprækker og revner. Vend hovedet om og gør det samme over resten af hovedet. 
Stil hovedet opret i fadet, læg låg på (eller stanniol) og stil fadet i den 200° varme ovn. Bag blomkålshovedet i 25-30 min.  Det skal stadig være sammenhængende. 
Skru over på varmsluft eller op på 225 ° 
Fjern låg/staniol og fortsæt med at bage det i ca. 10-15 min til det bliver gylden uden at blive brændt. Tjek om det er mørt ved at en kniv let kan gå gennem stokken. Hvis det ikke er det, og yoghurten begynder at blive meget mørk, skrues der ned og lægges låg/staniol over samt evt. lidt vand i bunden og det bages lidt længere. Men ikke så længe, at det bliver helt blødt. 

Tag blomkålet forsigtigt op fra fadet og læg på et nyt fad. Drys med granatæblekerner og hakket bredbladet persille.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar