Marinerede broccolini

Disse Broccolini er en ren delikatesse, så hvis du støder på dem, så skynd dig at købe dem! De minder allermest om nogle langbenede grønne asparges med store parykker på og smager er da også lidt aspargesagtig sammen med broccolismagen. Lagt i en dejlig marinade kan det næsten ikke blive bedre:


Jeg valgte at gå ud fra en marinade, som jeg fandt i Claus Meyers "Almanak" 

Opskrift som tilbehør til 4 personer:
Ingredienser:
ca. 200 g broccolini
1 tsk god sennep 
1 tsk agave - eller akaciehonning
2 spsk æblecidereddike (Den franske fra Urtekram er ikke så sur)
Havsalt
Friskkværnet peber.
2 spsk koldpresset rapsolie
1/2 finthakket lille rødløg
1 spsk finthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:
Start med at tilberede en marinade: Sennep, eddike, æblecider, honning, havsalt og friskkværnet sort peber røres grundigt sammen.
Derefter tilsættes rapsolien i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker, som det bliver en jævn og glat marinade.
Når du er tilfreds med konsistensen, vender du hakket persille og hakkede rødløg i. Smag til med det søde, det sure, det salte og det stærke, så det smager, som du kan lide det. En smuk marinade!



Sæt en stor gryde vand over og bring i kog: Kom salt i og kom de skyllede og trimmede broccolini gryden med det kogende vand. Når vandet koger igen, skal de have 30-45 sek, men hold hele tiden øje med, at de ikke får for meget.
Hav en skål isvand parat og så snart broccolinien er færdig, placeres de i isvandet, så kogningen stopper. Tag dem op og tør dem, inden de kommes på et fad og overhældt med marinaden.

Et smukt tilbehør til at komplimentere almindelige hvide kogte kartofler og dfor eksempel en meunierestegt fladfisk - allerhelst søtunge! 




6 kommentarer:

  1. Uhmmmm - hvor ser det dejligt ud.

    En lækker broccoli, du har fået fat på. Må jeg spørge, hvor du fandt dem?

    Mange hilsner, Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg var heldig at finde dem i Årstidernes Gårdbutik på Krogerup i Humlebæk i fredags til den rørende sum af 12,- kr. Jeg overvejer stærkt at tage derop i dag mellem 15-18 og se, om der er flere tilbage - De er bare så lækre

      Venligst Birte

      Slet
  2. Det der lækkert ud! Tak for opskriften - det skal helt sikkert prøves;) hav en god weekend.

    SvarSlet
  3. Mange tak og i lige måde

    Venligst Birte

    SvarSlet
  4. Det er en flot tallerken med broccolien.
    Jeg har lige set, at Aarstiderne har broccoliskud til salg i denne weekend :-)

    SvarSlet
  5. Uhmm ja, og jeg har lige købt en lille portion til weekendens lækkerier :-)

    SvarSlet

Jeg er altid glad for en kommentar