Jeg valgte at gå ud fra en marinade, som jeg fandt i Claus Meyers "Almanak"
Opskrift som tilbehør til 4 personer:
Ingredienser:
ca. 200 g broccolini
1 tsk god sennep
1 tsk agave - eller akaciehonning
2 spsk æblecidereddike (Den franske fra Urtekram er ikke så sur)
Havsalt
Friskkværnet peber.
2 spsk koldpresset rapsolie
1/2 finthakket lille rødløg
1 spsk finthakket bredbladet persille
Fremgangsmåde:
Start med at tilberede en marinade: Sennep, eddike, æblecider, honning, havsalt og friskkværnet sort peber røres grundigt sammen.
Derefter tilsættes rapsolien i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker, som det bliver en jævn og glat marinade.
Når du er tilfreds med konsistensen, vender du hakket persille og hakkede rødløg i. Smag til med det søde, det sure, det salte og det stærke, så det smager, som du kan lide det. En smuk marinade!
Sæt en stor gryde vand over og bring i kog: Kom salt i og kom de skyllede og trimmede broccolini gryden med det kogende vand. Når vandet koger igen, skal de have 30-45 sek, men hold hele tiden øje med, at de ikke får for meget.
Hav en skål isvand parat og så snart broccolinien er færdig, placeres de i isvandet, så kogningen stopper. Tag dem op og tør dem, inden de kommes på et fad og overhældt med marinaden.
Uhmmmm - hvor ser det dejligt ud.
SvarSletEn lækker broccoli, du har fået fat på. Må jeg spørge, hvor du fandt dem?
Mange hilsner, Mette
Jeg var heldig at finde dem i Årstidernes Gårdbutik på Krogerup i Humlebæk i fredags til den rørende sum af 12,- kr. Jeg overvejer stærkt at tage derop i dag mellem 15-18 og se, om der er flere tilbage - De er bare så lækre
SletVenligst Birte
Det der lækkert ud! Tak for opskriften - det skal helt sikkert prøves;) hav en god weekend.
SvarSletMange tak og i lige måde
SvarSletVenligst Birte
Det er en flot tallerken med broccolien.
SvarSletJeg har lige set, at Aarstiderne har broccoliskud til salg i denne weekend :-)
Uhmm ja, og jeg har lige købt en lille portion til weekendens lækkerier :-)
SvarSlet