Fettuccine
Alfredo.
Mange har smagt den, flere har hørt om
den, men den er ofte forskellig fra land til land og fra egn til egn!
Jeg har lavet en
udgave, som nok er meget diskutabel, men ikke desto mindre smagte den godt: Jeg tog udgangspunkt i den amerikanske udgave med piskefløde, riiigeligt med smør og parmesan, så det er en fuldfed udgave, der dækker energibehovet i en uges tid!
Jeg prøvede at spore historien bag Fettucine Alfredo og om det nu igen var en amerikansk ret, der refererer til Italien, men aldrig har været der. Det er helt sikkert, at den opskrift, som jeg tog fat i, var meget fed i forhold til traditionelle italienske pastaretter. Så derfor får du - ud over min udgave - også den italienske version, den amerikanske version i to udgaver - og så lige den italienske med 80 gram trøffel, hvis du skulle ligge inde med for meget trøffel!
Fettuccine
Alfredo – som jeg lavede den.
Ingredienser:
500 g fettuccine lavet i bronzeriste, så
de har en ru overflade
2,4 dl friskrevet parmesan
125 g blødt smør
2,5 dl piskefløde
Salt og peber efter smag
½ tsk chilipulver
¼ - ½ tsk hvid trøffelolie fra Italien
Fremgangsmåde:
Kog fettuccine i masser af saltet,
kogende vand. Rør ind imellem, så pastaen ikke klæber sammen.
Lige før pastaen er al dente,
smeltes smørret ved middel varme i en stor, dyb pande.
Tag pastaen op af vandet med
en tang og kom det i panden med smørret og tilsæt piskefløde, parmesan, chili,
trøffelolie, salt og peber. Vend det hele forsigtigt sammen over lav varme og
tilsæt noget af kogevandet, hvis saucen er for tyk. Vend rund, til pastaen er
dækket af den tykke sauce. Server omgående rygende varm og med en frisk mild, salat.
Fettuccine
Alfredo er en meget populær ret, som stammer fra en italiensk-amerikanske
tradition! Den mest velkendte ret blev
skabt i Rom af Alfrede Di Lelio ved, at han tilsatte 3 gange så meget smør til en i
forvejen kendt romersk ret, som stammer helt tilbage til det 15. århundrede.
Det
blev til ”Fettuccine al triplo burro”, som senere bliver kaldt ”Fettuccine
Alfredo”. Årsagen til den store mængde smør skulle efter sigende være fordi, at
hans kone havde mistet appetiten i forbindelse med en graviditet. Retten er baseret på
simple ingredienser og er meget let at tilberede: Fettuccine Alfredo er
fettuccine pasta vendt med smør og parmesanost, som fortyndes med lidt af
pastavandet fra den kogte pasta. Dette giver en homogen og velsmagende sauce.
Pastaen smages endelig til med hvid peber eller muskatnød eller begge dele! Det
giver en ekstra smag til retten, men kan udelades.
Ingredienser:
400 g fettuccine
250 g smør
350 g revet parmesanost
salt efter smag
noget af kogevandet fra
pastaen
Peber (valgfrit) efter smag
Muskatnød (valgfrit) efter
smag
Fremgangsmåde:
Kog fettuccine i masser af
saltet, kogende vand. Rør ind imellem, så pastaen ikke klæber sammen. Hen mod
slutningen af kogetiden, tages et par grydeskeer af pastavandet fra, som vil
blive brugt senere.
Når fettuccine er kogt al
dente, hældes vandet fra.
Læg 250 g. smør, som er
blødt og har stuetemperatur i en skål. Kom den varme fettuccine ved. Bland det godt
så smørret smelter og ikke klæber til fettuccinen
Derefter tilsættes den revne
ost og der fortsættes med at røre, mens der tilsættes lidt af den gemte
pastavand, indtil osten er smeltet, og du har opnået en blød og glat sauce.
Endelig tilsættes salt, hvis
du vil og smages til med peber, helst hvid og en knivspids muskatnød, hvis du kan
lide det. Så er din fettuccine Alfredo klar!
I USA vil du ikke finde en
restaurant, der ikke har Fettuccine Alfredo på menukortet! Men den vil ikke være lavet ved
at følge den oprindelige opskrift af Alfredo restaurant i Rom, men med
tilsætning af fløde, som hjælper med at skabe den typiske sauce. Denne var denne opskrift, som jeg tog udgangspunkt i:
Ingredienser:
450 g fettuccine
125 g smør
2,4 dl piskefløde
2,4 dl revet parmesan (115
g)
Salt og sort peber
Fremgangsmåde:
Kog fettuccine i masser af saltet,
kogende vand. Rør ind imellem, så pastaen ikke klæber sammen.
Lige før pastaen er al dente,
smeltes smørret ved middel varme i en stor, dyb pande.
Hæld vandet fra pastaen og
hæld pastaen i panden med smørret sammen med piskefløde, parmesan, salt og
peber. Vend det hele forsigtigt sammen over lav varme til pastaen er dækket af
den tykke sauce.
I USA er der også en ret,
der hedder ”Fettuccine with Butter and Cheese” Den minder meget om den
originale Fettucine Alfredo:
Fettuccine med smør
og ost
Ingredienser:
450 g fettuccine
125 g usaltet smør – ved stuetemperatur
Sort peber efter smag
175 g revet parmesan
Fremgangsmåde:
Kog pastaen al dente i
rigeligt, salt vand. Hæld vandet fra og vend den bløde smør i pastaen sammen
med revet parmesan og sort peber.
Fettuccine Alfredo med trøfler
Ingredienser:
250 g Fettuccine med æg
80 g sorte trøfler
1 fed Hvidløg
50 g Ekstra jomfru
olivenolie
2 g Salt
40 g Smør
Fremgangsmåde:
Start med at rense trøflen. Skyl
den grundigt under blidt løbende koldt vand for at fjerne overskydende jord.
Børst den så med semi-hård børste for at fjerne alle spor af snavs. Tør det
grundigt, inden du placerer den på et skærebræt. Skær trøffel i meget tynde
skiver med et trøffelhøvl. Stil til side.
Varm olivenolie og smør op i
en pande over svag varme, til smørret er smeltet.
Pil hvidløgfeddet og fjern
den lille spire i midten. Lad det sautere et par min. i gryden med olie og
smeltet smør. Tag hvidløget op med en gaffel, sluk for varmen og tilsæt de
skivede trøffelspåner. Gem et par spåner til pynt.
Vend meget forsigtigt
trøflen ind i olie – smørblandingen.
Kog i mellemtiden koge
fettuccine i kogende, saltet vand. Gem nogle skefulde af kogevandet. Tag
pastaen op af vandet, når den er al dente.
Kom pastaen ved olie- og smørblandingen med trøffelspåner og vend det forsigtigt sammen, så pastaen
dækkes. Brug om nødvendig lidt af kogevandet, for at det kan vendes sammen.
Server retten med masser af sort trøffel på!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg er altid glad for en kommentar