Polpette med salvie og timian i en velkrydret sauce.

Jeg elsker polpette. De små kødboller steges let og står så og simrer i en sauce, hvor smagen trækker af krydderurter trækker ud og giver velsmag til hele tallerkenen. Nye danske kartofler er normalt lækre uanset hvad, man gør ved dem, men dem jeg havde fået fat på var grove, mishandlede og så absolut ikke synderlig friske ud.

Så jeg lod mig inspirere af  Karen, som har bloggen "DalsgaardiSkivholme". Eneste forskel er, at jeg brugte løvstikke til mine kartofler. Så i stedet for at gentage Karens opskrift, som du kan læse gennem linket, giver jeg dig opskriften på Polpetterne:Polpette med salvie og timian i velkrydret sauce: 4 personer
Ingredienser:
Polpette:
500 g hakket svinekød
1 lille finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk hakkede, friske salvieblade
1 tsk hakket, friske timianblade
1 æg
1 dl vand ell. bouillon
salt og peber
Til stegning: Olivenolie

Sauce:
1 dl vand
1½ dl piskefløde
salt og peber

Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen og stil farsen på køl i 15-30 min. Form farsen til små, valnøddestore kødboller. 
Varm olivenolien op ved middel varme på en bred pande og steg kødbollerne i hold.  Lad dem lige lukke sig på overfladerne og blive let brune, men de må ikke få stegeskorpe som frikadeller.
Skru lidt op for varmen og tilsæt så 1 dl vand. Lad det koge op og skrab bunden godt, så du får smagene fra bunden med.  Skru helt ned for varmen og kom 1½ dl piskefløde ved. Vend fløden ind, men forsigtigt, så kødbollerne ikke går i stykker.
Lad nu kødboller og sauce simre ved svag varme i ca. 30 - 45 min, men gerne længere. Smagen fra krydderurterne vil træde mere ud ved lang tids simren. Læg endelig ikke låg på, da det kan få kødbollerne til at revne.

Smag til med salt og peber og server med ovnbagte nye kartofler.

Da jeg ikke er italiener, sneg der sig også en frisk salat med ind på tallerkenen!

2 kommentarer:

 1. Polpetterne skal jeg prøve. Svinekød og salvie passer så godt sammen, og den ret enkle sovs er lige noget for os herhjemme. Det bliver dog ikke i aften, for der skal vi lave noget asiatisk med riv i. Tak for linket til min side :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det manglede da bare! Kartoflerne blev rigtig gode, så nu tør jeg måske kaste mig over de tidlige udenlandske. Jeg undrer mig stadig over, hvor dårlige dem fra Samsø var?

   Venligst Birte

   Slet

Jeg er altid glad for en kommentar