Marinerede farvede gulerødder

Jeg elsker de farvede gulerødder. De ser bare så lystige ud og kan friske enhver anretning op og giver et pift som tilbehør til f.eks. oksebov, oksebryst, lammekølle, svinekam eller andet "brunt" mad. Det er efterhånden nemt at finde de farvede gulerødder rundt omkring, men hvis det ikke kan lade sig gøre, kan almindelige orange gulerødder sagtens bruges


Opskrift til 4 - 6 personer som tilbehør: Marinerede, farvede gulerødder.

Ingredienser:
500 g gulerødder i forskellige farver
Marinade:
1 fed hakket hvidløg
1 tsk. finthakket oregano
1 tsk. friskhakket bredbladet persille
3 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
en lille finthakket chili
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne tynd eller vask dem grundigt. Især de lilla rødder skal behandles varsomt, da det ofte kun er det yderste lag, der er lilla.Skar rødderne i i stave og kom derefter de lilla rødder i en gryde med kogende letsaltet vand med et skvat eddike, så det binder farven lidt. Farven trækker nok lidt ud ud, men de bibeholder deres lilla ydre farve. Kog dem i 10 minutter, så de er møre, men stadig har bid dog uden at være knasende. Kog de hvide, gule og orange rødder i en anden gryde saltvand i samme tid.

Pil og hak hvidløg. Rens chili for kerner og hak den fint. Vask og tør krydderurterne og hak dem fint. Lav en marinade ved at blande hvidløg, oregano, persille, olivenolie, hvidvinseddike, finthakket chili, salt og peber godt sammen - Vi kan godt lide marinaden syrlig, men ellers tilpas mængden af eddike og olie ved at bruge mindre eddike.  
Kom de afdryppede, men stadig varme gulerodsstave i en skål og hæld marinaden over. Vend forsigtigt rundt og stil på køl i min 30 min - gerne længere. 
Tag dem ud ca. 15 min før servering, så de slår kulden af sig. 

Server som et godt farveindslag til f.eks. stegt oksebov eller andre gryde - eller ovnstegte retter, der trænger til lidt farve og friskhed.  
Opskriften er en god måde at peppe gulerødder op - og de behøves ikke at være i forskellig farve. Krydderurterne kan også variere i forhold til, hvad man har: Basilikum og kørvel kunne sagtens erstatte de ovennævnte krydderurter.

2 kommentarer:

  1. Hvis man nu skulle have de her syltede gulerødder til Hellefisk lagt på en jordskokcreme og små nye kartofler, kunne man så ikke skifte oregano ud med dild ? Eller hvad ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej. Det tror jeg sagtens, at du kan. Venligst Birte

      Slet

Jeg er altid glad for en kommentar