Stegte radiseblade med mandler og nigellafrø


Har du prøvet at stå og beundre dine radiser med flotte, grønne toppe? Og så trække en op - bare for at konstatere, at det ikke er en radise neden under, men kun en lang tynd rod. Du står tilbage med en masse grønne blade og ingen radiser. Skuffet - Ja, men du kan bruge bladene på flere måder: Her har jeg brugt dem i en lille ret, der går fint som tilbehør eller en lille selvstændig ret serveret med kogte kerner eller bælgfrugter.


Radiser kræver vand - rigeligt med vand og ikke for meget varme. Ellers går de let går de let i stok, hvilket bevirker, at roden ikke udvikler sig til den lille sprøde sag, som vi oprindelig gik efter, men kun en masse grønne, stikkende blade, som vi for det meste kasserer. 


I år har jeg dyrket denne smukke sag: Watermelon Radise, som også kan findes under navnet "Mantang Hong" Desværre var det kun denne ene radise, der har udviklet en opsvulmet rod, som er det, som vi normalt forbinder med radiser. Desværre så de øvrige sådan her ud:  

Masser af blade og ingen radise
Hvis du ikke dyrker dine egne radiser, kan du i sæson finde dem i butikkerne med blade på, som vi normalt skynder os hjem og skærer fra, da radiserne jo ellers vil blive bløde. 

Men jeg stod så med en del sprøde, let stikkende blade, som skulle bruges. Mine radiseblade er ret store og med grove stængler, mens de normale små radiser, som vi køber, har mindre blade. Derfor er der forskel på, hvor lang tid, de skal tilberedes: De store blade kræver længere tid, før stængelen er mør, men stadig let sprød. De små blade skal nok have væsentlig mindre tid - lidt som spinatblade. Bladene stikker ikke efter tilberedning.

OPSKRIFT: Stegte radiseblade med mandler og nigellafrø. 
4 personer som tilbehør.

Ingredienser:
Stegte radiseblade:
150 g radiseblade
1 spsk jordnøddeolie
1 grøn chili - snittet åben i den ene side. (Kan udelades)
1/2 tsk nigellafrø

Ristede mandler:
50 gram mandler
1/2 tsk jordnøddeolie
1/4 tsk stødt cayennechili (Kan udelades)
salt

Fremgangsmåde:
Vask radisebladene grundigt rent for jord. Ved købte radiser med blade, så prøv at finde nogle økologiske, der ikke er blevet sprøjtet.
Snit radisebladene groft eller fint, som du foretrækker. Ved store blade, kan de groveste stængler fjernes.
Varm olien op ved middellav varme i en pande, der kan rumme radisebladene.
Kom den grønne chili i panden og lad den stege med i 3-4 min, til den bliver blød. Rist nigellafrøene i olien i 1 min, til de dufter.

Si den varme olie fri for nigella og chili - Nigella kan blive meget bittert ved for høj varme og radisebladene er i forvejen let bitre, så derfor sier jeg olien, så snart frøene dufter.
Tør panden af og kom den siede olie tilbage på pande. Varm panden op ved middel varme. Når panden er varm, kommes de hakkede radiseblade på og steger under omrøring i 1-2 min.  
Skru ned til middellav varme og lad radisebladene simre næsten møre i olie og væden er næsten forsvundet. Tiden afhænger af type radiseblade, så smag dig frem. Smag til med salt.

Hak mandlerne groft. Bland salt og cayennechili ind i olien. Vend de hakkede mandler i den krydrede olie.
Varm en pande op ved middel varme og rist mandlerne, til de dufter. De skal ikke ristes for hårdt. 
Tilsæt de fleste mandler til radisebladene i panden og rør rundt. Gem nogle af mandlerne til pynt. Lad det simre sammen i 1-2 min.

Server retten rygende varm drysset med de sidste ristede mandler på toppen.

1 kommentar:

  1. URGENT LOAN IS AVAILABLE NOW
    TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $760,000.00 FROM A RELIABLE AND TRUSTED LOAN COMPANY LAST WEEK, BUSINESS/HOME/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN? ARE NOW AFFORDABLE HERE FOR YOU TODAY CONTACT Email profdorothyinvestments@gmail.com

    Hello,I'm here to testify of how i got my real estate business loan from PROF. MRS.DOROTHY JEAN INVESTMENTS (profdorothyinvestments@gmail.com) I don't know if you are in need of an urgent loan to pay bills, start business or build a house, they offer all kinds of loan Ranging from $5,000.00 to $2,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 33 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender?
    MRS.DOROTHY JEAN holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly without cost/stress via Contacts Whatsapp Number +1(541)279-1406 Email profdorothyinvestments@gmail.com

    Consider all your financial problems tackled and solved ASAP. Share this to help a soul right now THANKS.

    SvarSlet

Jeg er altid glad for en kommentar