En indisk cooler af grøntsager

Forleden dag fik vi en voldsom trang til en "varm" indisk mad. Vi har været til diverse fødselsdage af "ældre årgang" de sidste par weekender, og syntes efterhånden, at vores smagsløg trængte til at pirres lidt.

Samtidig kunne varmen fra en indisk hjemmelavet ret måske også veje op for den kolde og våde sommer, som der har været indtil nu.

Indisk mad kan ud over at være varm, også være tung, så jeg laver altid en cooler som en del af retten. 


Salaten - eller cachumbar, som den kaldes - er et let og forfriskende tilbehør, som renser ganen og sindet i mødet med de kraftige indiske krydderier.

Den er enkelt og delikat:

Jeg bruger ca. 3 blommetomater, som skæres ud i små tern. En halv agurk skæres først i smalle stænger på langs og derefter i små tern. 50 g almindelig løg hakkes meget fint. Løget drysses med 1/4 tsk salt og står og trækker lidt, mens resten tilberedes. Et lille forårsløg skæres i meget tynde skiver - også den grønne top.½ tsk hel spidskommen ristes i en lille tykbundet gryde og kværnes derefter til pulver. Du kan bruge almindelig stødt spidskommen, men det frisk ristede og malede smager altså bedre og det er hurtig gjort - bare pas på, at det ikke brænder på, for så bliver det bittert.

Saften presses fra en halv økologisk citron. Så blander du citronsaft, malet spidskommen, 1/4 tsk cayennepeber og blander sammen.
Til sidst tilsættes grøntsagerne og det vendes let sammen, inden det stilles i køleskabet for at trække til spisetid.

Det er en superlet og dejlig frisk salat. Du kan selvfølgelig tilpasse cayenne - og saltmængden til løgene efter dine smagsløg.

....Og til morgenmad dagen efter indtager jeg med stor fornøjelse evt. rester, som har stået i køleskabet natten over og hvor smagen rigtig har blandet sig. Det er en virkelig kick-starter, der giver en masse energi - lidt som en smoothie, bare stærk og syrlig.

Den indiske menu stod yderligere på squash i tomat og spidkommen samt hakket oksekød i mange krydderier og grøn peber. Opskrift på disse kommer senere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar