Rødløg Relish

OK, løg har normalt en lang holdbarhed og nok ikke det, som er dér, hvor der spildes mest mad: Slet ikke i min familie, hvor løg dagligt indgår i madlavningen.
Men altså - 10 kg økologiske rødløg for 50 kroner er lidt af en udfordring, at få plads til.
Lige nu må de dele plads i bryggers med tørretumbler og vaskemaskine, hvilket ikke er ideelt.


Rødløg Relish er såre simpel at lave - som de fleste sylteting er:

Snit en kæmpe bunke rødløg i 1 mm. tykke skiver. Jeg brugte et mandolinjern, men tårerne strømmede alligevel ned - men jeg lover, at det er besværet værd.


Steg nu rødløgene  i olie, til de bliver bløde i ca 3-4 min. Tilsæt sherryvineddike, sukker, gurkemeje og salt og peber. Rør godt rundt, indtil sukkeret er opløst. lad det simre ved lavt blus, indtil løgene er bløde, men dog stadig med bid. Hvis du ønsker dem helt bløde, må du lade dem koge videre under jævnlig omrøring, til al væde er opsuget.

Når løgene er færdige, hælder du dem op i et skoldet glas med tætsluttende lå og opbevarer det i køleskabet.

Brug det til sandwich og tilbehør.

Ingredienser til ca. 2 dl færdig relish:
3 middelstore rødløg i 1 mm skiver
1 spsk rapsolie
2 spsk sukker
3 spsk sherryvineddike
1/4 tsk gurkemeje
salt og peber.

2 kommentarer:

 1. Det lyder både godt og nemt - bortset lige fra tårerne. Løg er værre end en sentimental film til at få tårerne til at springe. Måske det er løg, de bruger i Hollywood? Det nu er altid godt at have noget i køleskabet til at peppe den daglige klapsammen lidt op :-)
  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcist - og ja, tårestrømmen stopper helt af sig selv, når filmen er slut efter heltinden har kastet sig i sylteglasset favn;-)

   Venligst Birte

   Slet

Jeg er altid glad for en kommentar