Madpakkesjov kl. 7 om morgenen - Smil, du er på!

Nu er sæsonen for madpakker startet. Mange elsker at hade madpakker - både at lave og spise. Så hvorfor ikke gøre det skægt og kreativt at lave og en nydelse for dine kære - og dig selv - at spise??

Jeg startede sæsonen med at stege nogle veggiebøffer til madpakkerne mandag. Den opskrift, som jeg fulgte, gav i mit tilfælde 10 burgere. To blev spist som smagsprøve af mig og manden min - vi skal jo helst vide, hvad vi giver de kære små - og de 8 blev lagt med papir imellem og de, der ikke skulle bruges mandag morgen, kom i fryseren. Så kan de lige tages frem om aftenen , lægges i køleskabet og bruges om morgenen efter. Opskriften står i en af mine nye ynglingskogebøger: "Den lille grønne for madpakkespisere af Kirsten Skaarup. Den er en herlig inspiration til at forny gamle kedelige madpakker og måske den vej igennem at sikre at dine børn for et sundt frokostmåltid i flere år frem i stedet for den lokale kebabstation eller McDonald´s: Det er nemt selv kl. 7 om morgenen, hvis alt er gjort parat dagen før!Bollernes top og bund smøres med en sandwichspread - i dette tilfælde skyr og mayonnaise rørt med chipotlechili i adobesauce. Salaten lægges på i hele stykker, veggieburgeren lægges på. Burgeren toppes med lidt spread for at holde på det hele, derpå friskskårne tomat i mindre stykker, agurk i små stænger - og til mindstemanden min - snittet, hjemmesyltede jalapenoskiver, men det er jo valgfrit!Låg på, pakkes ind, det grønne vaskes, skrælles og tørres.

Det grønne blev arrangeret som en hotdog: En halv rød snackpeber til hver, fyldt med en skrællet gulerod og agurkestave. En lille klovnenæse fulgte også med. Så er madpakken parat til at pakkes. Til at overkomme tidligt om morgenen - til gengæld er det lidt sværere for mig at overskue også at skulle fotografere så tidligt!

Jeg må lige tilføje, at når mine kære får boller - uanset hvor grove, de er - med i madpakken, består morgenmåltidet af rugbrød med diverse oste - for vi skal jo stadig huske det gode og sunde rugbrød!!


2 kommentarer:

  1. Tusind tak for din fine omtale af "Den lille grønne for madpakkespisere". Selv om du jo selv er fuld af gode ideer, håber jeg, at jeg kan bidrage med lidt nyt.
    Kh
    Kirsten

    SvarSlet
  2. Jeg kan love dig, at din bog vil blive anvendt flittigt her i huset. I dag - Søndag - er jeg allerede igang med at forberede mig til ugens madpakker - og "Den lille Grønne" bliver grundigt studeret.

    SvarSlet

Jeg er altid glad for en kommentar