Indisk fingermad til fredags hygge

Hos os er fredagens mad som regel præget af noget, som ikke tager lang tid at tilberede, men smager godt og gør det let at snakke sammen om ugen, der gik og hvad den forestående weekend byder på af muligheder for afslapning og genopladning af energi.


Disse Bhajis er hurtige at lave og hvis du også har et lager af tomatchutneys fra sommerens høst i drivhus eller har forsøgt dig ud i hjemmelavet mangochutneys til vintertid, er du snart færdig og parat til at hyggespise med familie og venner.

Jeg brugte løg denne gang, som jeg stegte klare i olie først. Jeg lod dem dryppe rigtig godt af for olie og lod dem køle af, inden jeg blandede dem i dejen, som i al sin simpelhed består af Besanmel (Kikærtemel), krydderier og vand pisket godt sammen.

Løgene vendes i og olie varmes op til 180 grader i en dyb pande - eller i frituregryde, hvis du har sådan en. prøv med en smule af dejen: Dryp en smule af dejen i panden tæt ved olien. hvis den straks flyder op, er olien parat.

Når olien er varm nok, tager du en skefyld af blandingen ad gangen og lægger på panden tæt ved den varme olie.
Jeg steger kun 2-3 ad gangen, for ikke at køle olien af. Hvis olien ikke er varm nok, bliver bhajis bløde og suger for meget olie.

Når bhajien har dannet god skorpe på den ene side, vender du dem forsigtigt og lader dem blive gyldne på den anden side - i alt ca 2-3 min.

Lad dem dryppe godt af på køkkenrulle, server dem varm med chutney og evt. en raita af yoghurt, tomat, agurk samt krydderier.

Du kan bruge andre former for grønt til dine bhajis: Friske skyllede og tørrede spinatblade, groftrevet gulerod, små blomkålsbuketter, buketter af broccoli osv. men brug faste grønsager, der steger hurtigt igennem.

Der findes mange forskellige udgaver af bhajis: med æg, uden æg, med bagepulver , uden bagepulver, men fælles er det, at de skal i meget varm olie for at forhindre, at de suger for meget olie. Stegt på denne måde, er fedtindtaget begrænset og du får proteiner gennem besanmelet.

God fredagshygge

Ingrediensliste til 10-12 bhajis:
2 store løg - pillet, skåret i halve og i tynde skiver.
Dej:
175 g besanmel
1 tsk revet ingefær
½ tsk chilipulver
½ tsk gurkemeje
1 tsk hele korianderfrø - ristet og stødt
salt
rapsolie til stegning.

2 kommentarer:

 1. Lækkert - jeg plejer også at give dem et skud garam masala - og så selvfølgelig lidt mere chili, men der er jo heller ingen børn i vores husholdning!
  God weekend derovre i Cook Valley :-)

  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen

   Ja, chilimængden kan diskuteres - jeg plejer at bruge væsentligt mere :-)

   Rigtig god weekend til dig ovre i det jyske.

   Venligst Birte

   Slet

Jeg er altid glad for en kommentar