Brede snittebønner med linser og sennepsfrø



I går skulle menuen være indisk - igen - men vi elsker altså indisk mad. Både på grund af dens krydrede og stærke karakter, men også fordi, at der er så mange grøntsagsretter, som går til. Den ene af sideretterne til er ganske simpel at lave.
Den færdige bønneret: 
Smagen var blid, men alligevel med stærke undertoner. 
De ristede urad dal, hvidløg og sennepsfrø giver en nøddeagtig røget smag, som passer perfekt til de milde bønner.
 
Ingredienser:
250 g brede grønne bønner i 2,5 cm                                
2 tsk sorte sennepsfrø
1-2 knuste tørrede røde chilier, små
1/4 tsk sukker

1 spsk urad dal (Kan udelades)
2 spsk rapsolie                                                                      
2 fed finthakket hvidløg
½ tsk salt

Fremgangsmåde
Skær bønnerne i ca. 2½ cm skrå skiver.Sæt en gryde vand over og når vandet koger, tilsættes salt.   
Blancherede bønnerne i 2-3 min. i spilkogende vand.
Hæld vandet fra og læg dem i isvand. Lad vandet dryppe godt af.  

At blanchere bønnerne hjælper dem til at bevare farve og sprødhed.

Find alle krydderierne frem: 2 små tørrede røde chili, 2 fed hakket hvidløg, ½ tsk brune sennepsfrø og 1 spsk Urad dal.
(Urad dal er en flækket linse uden den oprindelige sorte skal. Den behøves ikke at udblødes. Her bliver den primært brugt som smagsgiver, men Urad dal kan bruges på mange måder. Den har højt protein - og fiberindhold og er desuden rig på jern)

Varm olien op i en tykbundet bred gryde med låg ved jævn varme. Når olien er gennemvarm, tilsættes sennepsfrøene. De begynder at poppe med det sammen, hvis olien har den rigtige varme. Brug låget til at forhindre, at de springer ud over det hele, men pas på, at de ikke steger for længe, for så bliver de bitre.

Så snart sennepsfrøene poppede, tilsættes jeg Urad dal, hakket hvidløg og de to små chilier knækket i mindre stykker. 
Steg det hele under konstant omrøring, indtil det er gyldent. 

Kom de afdryppede bønner i olien med krydderierne. Tilsæt salt og sukker og skru helt ned for varmen og giv det ca. 5 min - jeg kan altså bedst lide, hvis de har lidt bid i sig, men selvfølgelig ikke rå!.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar