Kålrabi fritter som "Down south"

Ældstesønnen er for tiden min faste ledsager til vores ugentlige indkøb på Årstidernes Gårdbutik.
Sidste gang lokkede han mig til at købe to velvoksede kålrabi, som han huskede, at jeg engang før havde lavet kålrabifritter af.


Kålrabierne blev grundigt skuret og skrællet - lidt af et arbejde, da de var virkelig store. De kostede en femmer stykket, så det må siges at være billigt mad. To i denne størrelse - den største vel som en lille vandmelon - var for meget for os 4. Men så fik manden det med til frokost sammen med de tiloversblevne frikadeller.


Kålrabierne blev halveret og derefter skåret i 2 cm tykke skiver, der igen blev skåret i stave på ca. 2 cm.


De blev vendt i en marinade af olivenolie, tomatketchup, chipotlesauce, cajunkrydderi og salt.


Mængden af nødvendig marinade afhænger af mængden af kålrabi. Til denne meget store portion brugte jeg ca. ½ dl olienolie, ½ dl tomatketchup (Heinz), 1 tsk chipotlechilisauce, 2 fed knust hvidløg og cajunkrydderi.

Cajunkrydderi:
½ tsk cayennechili
½ tsk chilipulver
1 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk friskkværnet sort peber
1 tsk tørret og kværnet oregano

Pulverne blandes godt sammen og røres i olien sammen med tomatketchup, chipotle, hvidløg og smagt til med salt.

Kålrabien blev vendt grundigt i marinaden. Fritterne blev så lagt på pladen med lidt afstand i mellem sigPladen (Pladerne hos mig, da der var mange fritter) blev sat i varmluftovn ved 200 grader C og de fik vel 20-25 min. Til sidst skruede jeg op for varmen, men hvis din ovn fungerer bedre end min, så behøves du nok ikke.


Kålrabifritterne bliver ikke rigtig sprøde, men de er heller ikke slatne. De bevarer deres smag og de bliver lækre gule at se på. De passer godt til rigtig mange ting, så det er en måde at variere kartoflerne på.

De færdige fritter serveret med chilimayonnaise, frikadeller og en salat.
(Chilimayonnaise er den ægte Hellmann´s blandet med chipotlechilisauce efter smag)

2 kommentarer:

  1. Uhm, lyder superlækkert. Skal helt klart afprøves. Hokkaido fritter er også ret lækre efter at være vendt i olivenolie, god salt, lidt chili og så entur i ovnen..men tjek lige stivelsesindholdet... Mvh Helle

    SvarSlet
  2. Hej Helle

    Jeg har lavet "Fritter" af butternutsquash, som jo også er en form for græskar. De blev lidt mere bløde i det, men smagte også skønt: Jeg beholdte skrællen på for at lade dem holde formen. God ide at prøve med Hokkaido, som er lettere at få fat på.

    Venligst Birte

    SvarSlet

Jeg er altid glad for en kommentar