Indiske æg

Her i huset elsker vi æg og bruger dem rask væk som morgenmad, frokost og aftensmad.
En af gengangerne på bordet til aftensmad er denne indiske ret, med æg i en krydret sauce og toppet med krydrede rejer. OPSKRIFT: Æg i krydret indisk masala. 4-6 personer
Ingredienser:
8-10 æg
2 spsk raps - eller solsikkeolie
2 finthakkede løg
2-3 finthakkede grønne chilier
5 cm revet ingefær
5 dl fløde 9%
Saft af 1 citron
1 tsk chilipulver
2 tsk ristet og stødt spidskommenfrø
1½-2 tsk salt
2 tsk garam masala
2 spsk tomatpure
2,5 dl god bouillon

Topping af rejer (Kan udelades)
200 gram store, grønlandske rejer
50 gram smør
1 spsk citronsaft rørt med 
1/4 tsk malede sennepsfrø
1/4 tsk ristede og stødte spidskommenfrø
1/4 tsk chilipulver
1/2 tsk garam masala
1/4 tsk havsalt

Fremgangsmåde:
Start med at finde ingredienserne frem og måle dem af.
Hak løgene fint og stil til side. Riv ingefær fint og rens chilierne for kerner og hak dem fint. Pres citronen.
Forbered krydderierne: Rist 3 tsk hele spidskommenfrø, til de dufter, men endelig ikke bliver brændte. Kør det til en pulver i en krydderikværn. Tak 2 tsk fra og stil resten til side. Tilsæt chilipulver, garam masala og salt til de 2 tsk stødte spidskommenfrø.
Kog æggene hårdkogte og læg dem i koldt vand til afkøling, før de pilles.

Kom olien på en pande og varm det op ved middel varme. Tilsæt løg i den varme olie og steg dem bløde under omrøring i ca 5 min.
Kom revet ingefær og hakket chili på panden og steg det sammen med løgene i ca. 1 min. 
Kom krydderiblandingen af chilipulver, garam masala, og spidskommen i. Tilsæt tomatpure og lad det stege i 30 sek. Rør grundigt rundt. 
Kom så citronsaft og fløde i og rør det godt sammen. Tilsæt bouillon og rør ind. Bring op til kogepunktet og lad det simre uden låg i min. 10 min. under låg. Smag det så til med salt.

Imens masalaen simrer, tilberedes krydderiblandingen til rejerne. Pres saften af en citron i en skål, som også kan rumme rejerne. Tilsæt 1/2 tsk stødt spidskommen lavet tidligere sammen med 1/4 tsk malede sennepsfrø,  1/4 tsk chilipulver, 1/2 tsk garam masala og ca 1/4 tsk havsalt. Læg rejerne i marinaden 15 min før servering og fjern dem fra marinaden efter 10 min. 

Pil æggene og del dem forsigtigt på langs. Læg de halve æg i masalaen med skæresiden opad. Der skal gerne være sauce nok til at det står op om æggene:

Lad æggene simre i saucen ved lav varme i 15-20 min, mens æggenes overflade der hele tiden er dækket af sauce. Hæld sauce over undervejs, hvis der ikke er nok. 

Varm en lille pande op ved middel varme. tilsæt smør og et lille skvat neutral olie. tilsæt rejerne og varm dem i meget kort tid på panden. Tag dem af panden med det samme.

Anret æg i masala på bund af dampede basmatiris. Drys de lynstegte rejer over og drys til slut med frisk koriander eller persille. 

Velbekomme - बॉन एपेतीत
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar