Denne gang skulle den sammen med kartofler udgøre hovedbestanddelen af dagens aftensmåltid:
Opskrift til 4-6 personer som tilbehør: Blomkål og kartofler i indiske krydderier:
Ingredienser:
Krydderiblanding:
1 tsk chili pulver - eller efter smag.
2½ tsk koriander - ristet og stødt
1½ tsk spidskommen – ristet og stødt
1 tsk gurkemeje
1 knivspids asefoetida (valgfri)
2 spsk vegetabilsk olie – jeg bruger rapsolie
Øvrige ingredienser:
9 middelstore kartofler i 2 cm tern 1 blomkål renset og delt i små buketter – ca 600 g
3 store tomater skåret i både
3 spsk afdryppet yoghurt.
1 dl vand - nok til at dække bunden.
4 spsk hakkede grønne korianderblade.Salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde:
Del blomkålshovedet i små buketter og læg dem i iskoldt vand i 30 min. og lad dem derefter afdryppe godt.
Skræl kartofler og skær i 2x2 cm tern. Læg også disse i vand i 30 min. Det fjerner noget af stivelsen.
Skær tomater i både og mål krydderierne op og stil parat i små skåle.
Varm olie op i en wok eller stor sauterpande ved middel varme. Når olien er varm, kommes krydderierne i og blandes godt ind i olien.
Kom kartoffelternene i efter 1 minut og vend dem ind i olien, til de er helt dækkede.
Herefter kommes blomkålsbuketterne i og vendes godt rundt. Tilsæt salt og lidt vand.
Læg låg på og lad det simre i 15 min under jævnlig omrøring.
Når kartoflerne er møre, kommes yoghurt i - en skefuld af gangen. Rør den ene skefuld yoghurt helt ud, før du tilsætter næste. Yoghurten skal helt absorberes i olien, så det ikke skiller. Kom til sidst tomater og hakket korianderblade i og stegt endnu 1 minut. Nu skulle kartoflerne være møre og blomkålen stadig have bid. Ellers skal det have lidt længere tid.
Jeg valgte at servere denne blomkål sammen med en koriander - myntechutney samt små koftas af hakket oksekød blandet med bl.a. garam masala, ingefær, hvidløg, chili og yoghurt.
Hvis du vil holde en kødfri dag, vil retten sagtens kunne suppleres med kogte linser, kikærter eller andre proteinholdige bønner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg er altid glad for en kommentar