Rødbede - gulerodsdeller - En lille gave fra Haver til Maver

Mindstemanden fordriver en del af sin skoletid på Krogerup Avlsgård i Humlebæk. Her har klassen deres skolehave tilknyttet Haver til Maver.
Projektet har kørt i mange år efterhånden og er en fantastisk ide. Børnene lærer respekt for naturen, følger årstidens gang og lærer at dyrke økologiske grøntsager med naturgødning og insektvolde.
De undersøger med alle sanser: De ser, de lugter, de fryser, de sveder, de smager! 
Sidste gang Mindstemanden var på Krogerup, kom han stolt hjem med sin høst: 100 g pastinak og gulerødder og 100 g rødbeder og 3 stilke glatbladet persille. Ikke meget at gøre godt med, men bruges og smages skulle det. Og det blev til nogle lækre, krydrede frikadeller:


Opskrift: Rødbede- Gulerodsdeller ca 7 stk.
Ingredienser
100 g fintrevet rødbede
100 g fintrevet pastinak - og gulerod
100 g mosede kogte kartofler
1 cm revet ingefær
1 lille hakket grøn chili. 
1/2 revet løg 
1/2 tsk salt 
1/2 tsk garam masala
Grammel til pudring ca 1-2 spsk.
Friskkværnet sort peber
Rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:
Kog kartoflen mør og mos den. Lad den afkøle. Skræl og riv alle grøntsagerne fint. Riv ingefæren fint. Rens og hak den grønne chili. 
Kom lidt rapsolie i en gryde ved jævn varme og når det var gennemvarm, kommes ingefær, løg og chili i. Lad det sautere i 2-3 min, til det dufter, men ikke er blevet brunt. 
Kom de revne grøntsager i sammen med salt og peber. Vend det godt sammen og steg, til al væde er væk. Kom garam masala i og rør det godt ind. Tag gryden af varmen og bland de mosede kartofler i. Smag til med salt og peber!


Form 7 små flade deller af "farsen" Vend dem i Besanmel. Besanmel er en kikærtemel. Det hedder også Gramflour og kan købes mange steder bl.a. hos din etniske grønthandler. Almindelig mel eller rasp kan også bruges.

Varm ca. 1 cm olie op på en lille pande og lad det blive godt varmt.
Læg dellerne på panden 3 og 4 ad gangen og steg dem ca. 2 min på hver side - Pas på, at de ikke brænder på, men varmen skal være høj nok til at der dannes en skorpe, før de vendes. Når de har skorpe på begge sider, skrues der ned for varmen og de steger færdige i ca 5 min.

Rødbede-gulerodsdellerne kan smøres med en klat tyrkisk yoghurt med agurketern og drysses med hakket persille. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar