De 10 agurker, som svarede til ca. 1 kg, blev prikket grundigt med en spids gaffel. og lagt i saltlage af 1 liter vand pisket med 100 g salt. Da saltet var fuldstændig opløst, blev den hældt over drueagurkerne og de blev tunget ned af en tallerken. Skålen kom i køleskabet og stod der i et døgn.
24 timer efter hældte jeg saltlagen fra.
Jeg kogte 7 dl eddike op med 150 g sukker, 20 sorte peberkorn, 2 friske laurbærblade, 3 fed pillede, hele hvidløg og 3 små, stærke, røde chili, der var renset for frø og halveret. Det hele kogte sammen i ca. 5 min, til sukkeret var opløst.
De 3 friske dildkroner blev skoldet og lagt i et skoldet sylteglas.
Ja, så er det egentligt så nem, så det er lige til at græde over, at vi flår færdigkonserverede bøtter ned fra supermarkedets hylder: Læg agurkerne i glasset, hæld lagen over - og sørg for, at den dækker - luk glasset og stil det på køl i 4-5 dage, før du begynder at spise af dem.
Jeg opbevarer dem i køleskabet og spiser dem hurtigt, da der ikke er konserveringsmiddel i og begrænset sukker. Uåbnet kan de holde sig flere måneder, men åbnet i et par uger.
De smager skønt som surt til aftensmaden eller hakkede i småstykker, blandet med skyr, sennep og yoghurt 10% til en spread til sandwich/frokostbolle.
Det er da vist ikke noget problem at spise de agurker hurtigt :-)
SvarSletHar lavet din yoghurtdip med de tyrkiske peber flere gange - den er go'! Jeg steger peberstykkerne langsomt for svag varme, så de 'smelter', og blander en teskefuld æbleeddike i, før jeg rører pebre og saft i yoghurten - tak for den gode ide.
vh/Karen
Ja, den smager godt, men jeg tror da, jeg også lige vil prøve med æblecider, som du foreslår. Det er rigtigt, at de skal "smelte" og ikke blive brune - måske skal jeg lige rette i teksten. Tak!
SletVenligst Birte