S´more eller s´meaches - Grillede marshmellows med fersken

Min søde søster, der bor i USA, har det med at forkæle os med pakker med diverse lækkerier.

Denne gang blev vi begavet med en pose kæmpestore marshmellows, grahamcrackers og økologisk chokolade 80% samt opskriften på deres helt egen form for S´mores: S´meaches....

S´more er en sammentrækning af Some More og S´meaches en sammentrækning af Some More Peaches.
Den oprindelige S´more blev vist nok opfundet af nogle amerikanske pigespejdere og optrådte første gang på skrift i 1927. Her bliver de dog lavet over et rigtigt lejrbål. I USA har man en fast årlig dag d. 10. august: National S´mores Day.

Vores første skridt på vejen til at lave S´mores og S´meaches var at finde nogle passende grene - så lige som muligt - og klippe dem til.
Sørg for, at grenene ikke er giftige - vi brugte æblegrene, for så fik vi også lige plukket nogle æbler.


Manden min tændte op i Weberen, og den lunede godt på den efterårskolde, men tørre søndag. Det er bedst med et rigtigt bål med levende flammer, men vi har ikke lige en bålplads, så det blev weberen.

Så blev ingredienserne fundet frem:Fersknerne blev skåret i tykke skiver, kiksene blev delt i to og chokoladen hakket groft.

Udstyret med hver sin æblegren påsat en kæmpe marshmellow, blev de tre drenge sat til at rotere grenene over de glødende kul. Det kræver lidt øvelse.

Erfaring: Grenene med marshmellows skal rotere hele tiden og ikke for tæt på gløder eller ild: En blev dyppet i aske, en anden gik op i flammer, mens den tredje forløb nogenlunde. De første blev spist uden fersken og kun med chokolade på grahamskiksene.


Efterhånden gik det bedre: Søster havde heldigvis sendt os en stor posefuld marshmellows, så vi kunne øve os.

Når marshmellows er brune uden på og bløde indeni, er det tid at handle:


Den grillede marshmellow lægges på den halve kiks med chokolade, ferskenskiven ovenpå og toppet med den sidste halve kiks.

Og så er det bare at nyde høsten af indsatsen:


I følge de arbejdssomme drenge var udgaven med fersken den bedste - stadig sød, men blandet af et element af syrligt.

En rigtig hyggelig eftermiddag foran den varme grill og i godt selskab!

....Og det er en rigtig god ide at have en våd vaskeklud i nærheden, når du skal trække de stegte marshmellows af pindene - og tage billeder samtidig :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar