Minestrone - Resternes forvandling!

Du skal ikke gå ud og handle ind til denne opskrift.
Du skal se i dit køleskab, forrådslager og fryser! For minestrone laver du af, hvad du har.  Alt kan i princippet bruges, men tomater, selleri, gulerødder, tørrede bønner og bouillon er som regel faste ingredienser.

Minestrone er en suppe, hvor man bruger, hvad man har. Ingredienserne svinger efter sæson. Det er det, som du har, du skal at bruge. Har du ikke det meste på lager, så er det ikke minestronetid endnu! 

Minestrone er en del af "Cucina Povera" - det fattige køkken, men er fyldt med sunde råvarer og meget smag. 

Lav gerne en kæmpe portion, når du er i gang. Denne portion rækker til 4 mennesker som selvstændig aftensmad serveret med brød og der ud over som frokost og morgenmad til 2 voksne i 2 dage.

Start med dine grøntsager. Rens og snit dem. Gulerødder i små tern, spidskål fintsnittet, porrer snittet i ringe og toppene i strimler, blegselleri i små tern toppen hakket, persille hakket og en hel kvist rosmarin.
Hak også løgene og stil alt til side.


På et andet skærebræt hakker du bacon rimeligt fint. Pres hvidløg og knust de tørrede røde chili eller hak frisk chili fint.

Svits bacon, hvidløg og chili, til fedtet trækker ud. Kom alle grøntsagerne i og steg dem ved middelvarme i ca 10-15 minutter, til de er bløde:

Når de er bløde, kommer du flåede, hakkede tomater i evt sammen med lidt vand, som du ryster dåserne indvendig med, så du får det sidste tomat med.
Lad det koge i 5 min.

Kom hønsebouillon ved sammen med de kogte bønner samt skorperne af parmesanosten.

Lad det koge op og dæk så delvist til. Lad det simre i 45-60 minutter ved svag varme.

Tag parmesanen op og lad det koge op igen: Tilsæt 200 g spaghetti i mindre stykker og lad det koge i 10-12 min. Hak det meste af basilikummen, men gem lidt til pynt. Tilsæt det hakkede basilikum lige til sidst, så det bare lige varmer med. 


Server suppen varm med revet parmesan og gerne pyntet med basilikum, men jeg kom til at bruge det hele i suppen :-(

En perfekt mættende suppe til en kold tirsdag i november efter fodboldtræning!

Et fif: Selv parmesanosten behøver du ikke at styrte i byen efter: Frys dine skorper og brug dem i suppen. Har du - selv om det måske er usandsynligt  - en parmesan liggende, som du ikke kan nå at bruge, så frys den. Riv det, du skal bruge, direkte fra frost og ind i fryseren med resten.

Ingredienser:
100 gram bacon - hakket
2 fed hvidløg - presset
2 små tørrede chili - knust let

4-5 stilke blegselleri med top - finthakket

125 g gulerødder i små tern
250 g hakket løg
300 g porrer - renset og snittet - også den grønne top!
300 g snittet spidskål eller hvidkål

2 dåser hakkede, flåede tomater eller 1 kg friske i tern
400 g udblødte sortøjebønner - udblødt i 12 timer, skyllet og kogt 45 min.
2x7 cm parmesanskorpe.
1 kvist rosmarin - ca 10 cm eller 1 tsk tørret.
2 spsk bredbladet persille - finthakket
2 liter hønsebouillon + evt vand undervejs

200 g spaghetti brækket i mindre stykker
2 spsk basilikum - groft hakket
Parmesan ved servering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg er altid glad for en kommentar