Reuben Sandwich

Da vi var i USA i sommers, blev vi introduceret til begrebet sandwich på amerikansk.
Jeg havde hjemme researchet lidt på, hvad udbuddet var af lidt let til frokost, når vi var på ture. Jeg stødte på de mange udgaver af sandwiches.
Men helt ærligt: En madglad mand og 2 sønner i voksealderen er svære at gøre mætte af en sandwich bestående af 2 skiver brød, kød og ost. 

En af sandwichene var Reubens sandwichen:Min mand fik en sandwich på "The Wandering Moose" i Connecticut: "Corned beef on Ryebread/Sprængt oksespidsbryst på Surdejsbrød". 
Han gik glad og MEGET mæt fra bordet efter den overdimensionerede sandwich:
Her kommer så min - fordanskede - version:


Opskrift til 4 sandwiches: 
Ingredienser:
8 skiver mørkt sandwichrugbrød
600 g sprængt kalve eller oksespidsbryst
400 g hakket surkål
1 pakke emmentaler skåret i skiver - et lag lægges på.
4 spsk hakkede syltede drueagurker
smør

Russisk dressing:
4 spsk mayonnaise - Hellmanns
4 spsk creme fraiche 18% eller Skyr eller hvad du har til at mindske fedtet.
2 tsk fintrevet peberrod
1 tsk fintrevet løg
1 tsk worcestershiresauce
1 spsk sweet chili sauce
5 dråber hot chili sauce
salt og peber

Fremgangsmåde:
Rema 1000 havde tilbud på sprængt spidsbryst til 75,- kr og det brugte jeg. Surkål var lidt sværere for mig at få fat i, men til sidst fandt jeg et helt hoved surkål hos min lokale grønthandler.
Brødet er et sandwichrugbrød sat ned til 10 kr - også i Rema 1000, hvor man ofte kan gøre en god handel med varer tæt på udløbsdag. Godt for min økonomi og godt for at stoppe spild af okay fødevarer.

Jeg valgte at udvande kålet i en time, før jeg snittede det. Det blev snittet fint. Hvis du vil have kålen blød og mild, kan du koge den i ca . 1 time. Det har stadig syrlighed, men knap så meget. Si den og lad den dryppe godt af. 
Det sprængte kalvespidsbryst blev pocheret i 2 timer og derefter stillet på køl. Da det var helt kold, blev det skåret i tynde skiver.
En emmentalerost blev skåret i skiver og syltede drueagurker hakket fint.

En russisk dressing blev rørt sammen af mayonnaise, creme fraiche, revet peberrod, worcestershiresauce, sød chilisauce, stærk chilisauce og revet løg. Smag til med salt og peber.
Du kan vælge at tilsætte dine finthakkede syltede drueagurker i dressingen, hvis alle kan lide det. Dette kom også på køl.

Smør et stykke brød let med smør. Læg det på en bageplade med smørret nedad. Smør ca 2 spsk dressing på den anden side:


Del surkål i 4 portioner og læg 1 af portionerne på:


Del også kød i 4 portioner og læg 1 af portionerne på:

Ost på i et lag:

1 spsk hakkede drueagurker på hver sandwich:


Og den sidste skive brød smurt let med smør:


Stil sandwichen i ovnen ved 200 grader i ca 13-15 minutter, til osten er smeltet og brødet ristet - Det er her, at smørret på ydersiderne er vigtigt.
Halver sandwichen og server den med en masse servietter eller kniv og gaffel!
Min Reubenssandwich er ikke lige så overdådig som den på The Wandering Moose eller dem, som man hører om fra Katz´ Deli, men den mætter så meget, at den gør det ud for et aftensmåltid. Alle i familien - fra lille til stor - nød virkelig denne sandwich, der ikke ser ud af det store, når den først serveres, men husk at gå i gang i god tid, for der er en del forarbejde, der skal gøres.


6 kommentarer:

 1. Den ser god ud - jeg elsker sandwich og spiser en eller anden form for 'klapper' til frokost hver dag, når jeg er på arbejde. Det er nemmest, og så kan jeg læse blogs imens. Men det her er vist weekendudgaven, og den skal vist også spises med kniv og gaffel :-)
  Det surkål, du nævner - hvad er det? Det er ikke tysk saurkraut, vel?
  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg mener, at det er det samme som sauerkraut. Men jeg købte mit hele kålhoved hos en tyrkisk grønthandler. Princippet er det samme, men da det tyrkiske køkken ofte bruger fyldte dolmas - vinblade og kålblade - tror jeg, at det er derfor det sælges i et helt hoved.
   Jeg startede med at pille 8 store blade fra - dem vil jeg lave kåldolmere af i aften!
   ....Og ja, det må være weekendudgaven, men manden har nu fået en med på arbejde i dag af resterne. Den varmer han så i en mikrobølgeovn. ....Men altså, jeg stod op kl. 5,30 i morges og samlede den, gav den 15 min. i ovnen. Han bliver altså lidt forkælet ind i mellem ;-)

   Slet
  2. Sådan et har jeg aldrig set - må kigge i Bazar Vest næste gang, for det lyder spændende. Og - det er da helt ok at forkæle sin mand. Det er jo også det, man har ham til, ikke?

   Slet
  3. Dette kålhoved lå i plastikemballage i køleskab, så prøv at se der. Camilla Plum skriver også i et eller andet nyhedsbrev om sådan et helt kålhoved. Jeg kan ikke lige huske hvor, det var.

   Venligst Birte

   Slet
 2. Det der er mad i de rigtige mængder! :) Super lækkert og vellavet, dog skal der nok arbejdes lidt i centret eller en tur ud og løbe efter disse mængder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert en kaloriebombe, som skal nydes med måde - få gange om året ;-)

   Venligst Birte

   Slet

Jeg er altid glad for en kommentar